+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Tässä taas pari paikkaa, joihin ulkomaalainen voi kaikessa rauhassa jättää menemättä.

Thaimaan kansallispuistoja, luonnonpuistoja ja vesialueita hoitava Department of National Parks, Wildlife and Conservation on julkaissut uudet pääsylippujen hinnat kansallispuistoihin. Hinnat astuvat voimaan 7.6.2022 ja uudessa hinnastossa puistot on jaettu neljään eri kategoriaan, joiden mukaan lippujen hinnat määräytyvät.

Ryhmässä 1 pääsylippujen hinnat ovat thaimaalaisilta lapsilta 10 bahtia/hlö ja aikuisilta 20 bahtia/hlö. Ulkomaalaiset maksavat viisi kertaa enemmän eli 50 bahtia lapsilta ja 100 bahtia aikuisilta.

Ryhmässä 2 on täysin sama hinnoittelu. Thaimaalaiset 20/40 bahtia ja ulkomaalaiset 100/200 bahtia.

Ei niihin puistoihin tarvitse mennä norsuja bongatakseen. Riittää, kun mopoilee alueen ohi.

Ryhmä 3:n luonnonpuistoja pääsevät thaimaalaiset ihastelemaan iästä riippuen 30/60 bahtilla ja ulkomaalaiset jälleen viisi kertaa kalliimmalla, eli 150/300 bahtilla.

Sama meno jatkuu myös nelosryhmän luonnonpuistoissa, joihin piletit maksavat thaimaalaisilta 50/100 bahtia henkilöltä ja ulkomaalaisilta 250/500 bahtia.

Kaiken lisäksi thaimaalaiset saavat vielä erityisetuja pääsymaksuista: alle 3 -vuotiaat lapset, yli 60 -vuotiaat aikuiset ja munkit eivät maksa sisäänpääsystään mitään. Ulkomaalaisia nämä edut eivät luonnollisestikaan koske.

Hua Hinin lähistöllä sijaitsevat Kaeng Krachanin ja Khao Sam Roi Yotin kansallispuistot kuuluvat ryhmään 2.

Hua Hinin alueelta löytyy paljon nähtävyyksiä, joihin ei tarvitse maksaa ylihintaista pääsylippua.

Käymällä kaksihintajärjestelmää noudattavissa kohteissa, oli se sitten kansallispuisto, museo tai vaikka kelluvat markkinat, tulet tukeneeksi thaimaalaista kaksihintajärjestelmää ja osoitat sen edelleen menevän täydestä tyhmille turisteille. Äänestä lompakollasi äläkä mene.

Pitäkää se tunkkinne!

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: