+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tuoli, polkupyörä tai jonkin sortin pahvilaatikko kadun varrella estämässä autoja pysäköimästä jossain kohtaa katua on tuttu näky Hua Hinissä.

Alueilla, joilla ihmisten pitäisi päästä asioimaan ja pysäköimään autonsa on paljon turhaa liikennettä siksi, että autoilijat kiertelevät katuja pysäköintipaikkaa etsimässä, vaikka niitä itse asiassa olisi yllin kyllin. Pysäköintiä rajoittamaan ovat jotkut kauppiaat, ravintoloitsijat ym. asettaneet aivan omia pysäköinnin kieltäviä esteitä “jakeluliikennettä” tai reilusti sanottuna omaa autoaan varten. Etenkin viikonloppuisin tämä on iso ongelma sekä kaupungin keskustassa että sen vilkkaimmilla soilla.

Ongelma ei koske yksin Hua Hiniä, samaa näkee esimerkiksi Pattayalla ja Phuketissakin, mutta yhtä kaikki, se on lain vastaista. Ja jos tarkkoja ollaan, niin lain mukaan yksityisestä pysäköinnin rajoittamisesta yleisellä kadulla voi saada jopa 10.000 bahtin (n. 280 €) suuruisen sakon.

Nämä katuvarsia kaunistavat ikiomat pysäköintikieltomerkit alkavat jatkossa johtaa sakkoihin.

Uuden turistikauden kohta koittaessa on Department of Public Relations päättänyt puuttua asiaan kovalla kädellä. Viraston virallisella Facebook -sivulla kehoitetaan kansalaisia kuvaamaan tämän jutun kuvissa näkyviä pysäköinnin estäviä muovituoleja yms. ja lähettämään ne sivulta löytyvään mailiosoitteeseen. Näin toimimalla voi saada puolet tuosta 10.000 bahtin sakosta itselleen, eli se on 5.000 bahtia/laaki.

Mielenkiintoista nähdä, ilmaantuuko kaupunkimme kaduille nyt uusi ammattikunta, sillä ahkerimmille kyttääjille on luvassa ihan kohtuulliset kuukausitulot.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: