+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Se on ennenkin todettu, että pattayalainen autoilija on ihminen, jolla on varaa miljoonan bahtin autoon, mutta ei 20 bahtin pysäköintimaksuun.

Niinpä pattayalainen autoilija pysäköi autonsa minne tahansa muualle paitsi merkityille pysäköintipaikoille, koska se maksaa sen 20-30 bahtia. Kaupungin parkkipaikat ja -hallit ammottavat tyhjyyttään samaan aikaan, kun katujen varsille on molemmin puolin pysäköity autoja niin, että välistä mahtuu korkeintaan yksi auto kerrallaan ja muu liikenne on auttamatta tukossa. Kukaan ei pääse mihinkään.

Oma lukunsa ovat sitten vielä ne tielläliikkujat, jotka ovat esimerkiksi pankkiin menossa ja jättävät ajoneuvonsa tasan tarkkaan pankin ulko-oven eteen, vaikka siihen kuinka selvästi olisi merkitty pysäköintikieltoalue. Heidän ajatuksenjuoksunsa kulkenee niin, että kyllähän nyt MINÄ voin tähän pysäköidä. Vain kymmenen minuuttia.

Kaikkein törkeimpiä tyyppejä ovat kuitenkin ne, jotka katsovat oikeudekseen jättää autonsa tai moponsa tukkimaan liikuntarajoitteisille tarkoitettua ja erittäin selvästi merkittyä kulkuväylää. Ihmisten, joille liikkuminen on muutenkin vaikeaa, täytyy esimerkiksi Soi Yumena paremmin tunnetulla Soi Paniadchangilla väistyä pyörätuoleineen paljon nopeammalle liikenteelle tarkoitetulle ajoradalle ja toivoa, ettei mitään vakavaa satu.

Jo yksikin väärin pysäköity auto pakottaa pyörätuolilla kulkevan siirtymään ajoradan puolelle. Autossa istuva kuljettaja seuraa tilannetta ihailtavan tarkasti.

Vajaa kuukausi sitten, elokuun 29. päivänä, kaupunginjohtaja Poramet Ngampichet esikuntineen kävi tutustumassa liikuntarajoitteisille suunniteltuun kulkuväylään Big C Extran ja vammaisille tarkoitettujen koulujen välillä. Vierailun tuloksena kulkuväylä maalattiin entistä selkeämmin erottuvaksi ja kaupunginjohtaja lupasi kaupungintalon jatkossa pitävän huolen siitä, etteivät autoilijat ja mopoilijat enää väylää tuki.

Kuten arvata saattaa, mitään ei sen jälkeen ole tapahtunut. Väylä pysyi vapaana tasan sen aikaa, että maali ehti kuivua.

Nyt ovat tilanteeseen kyllästyneet liikuntavammaiset julkaisseet Facebookissa kuvia kulkuväylänsä varrelta. Sen lisäksi he ovat soittaneet kaupungintalon suoraan “palvelunumeroon”, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Näin Pattayalla. Apulaiskaupunginjohtaja selittää poliiseille, että “tämän sinisen väylän pitäisi olla esteetön kulkuväylä liikuntavammaisille”. Poliisit kuuntelevat keskittyneen näköisinä eivätkä sen jälkeen lotkauta eväänsäkään asian suhteen.

Apulaiskaupunginjohtaja Wuthisak Rermkitkarn sanoi tiistaina 20.9. lähettävänsä kaupungin työntekijöitä paikan päälle kertomaan kadun varren yrittäjille mikä se sininen kaista on ja keille se on tarkoitettu, mutta uskooko kukaan tosissaan, että sillä on jotain merkitystä? Puheiden sijasta puskutraktori ehkä opettaisi näille autoilijoille ja mopoilijoille kertaheitolla mihin ei saa pysäköidä.

Edes kymmeneksi minuutiksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: