+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Huulessa on koko ajan joku rakkula, syyhyttää ja silmätulehduskin vaivaa. Närästääkin. Onko tuttua?

Jo Espanjan -vuosina tuli opittua, että kun lämpötilaerot Suomeen ovat parhaimmillaan 50 asteen luokkaa, niin myös bakteerikanta on hyvin erilainen kuin Suomessa. Lisäksi kaiken maailman pöpöt muhivat huomattavasti tehokkaammin lämpimämmässä ilmanalassa. Thaimaassa asia korostuu jopa Espanjaan verrattuna, sillä täällä ei edes talvisin ole kylmiä öitä ja päivälämpötilat ovat korkeampia niin kesä- kuin talviaikanakin. Siksi muutama aivan yksinkertainen perusvinkki on ainakin ensikertalaiselle paikallaan.

1. Pese kädet ja kasvot aina kun suinkin voit.

Kätesi ovat kaikkein eniten kosketuksissa ympäristösi kanssa ellet sitten kävele paljain jaloin. Käsittelet rahaa, käytät pankkiautomaattia, asioit ehkä nettikahvilassa ja ainakin puristat liukuportaiden tai rappusten kaidetta ja painat hissin nappulaa kerroksesta toiseen siirtyessäsi. Asioit linja-autoaseman lippuluukulla, käytät taksia ja nojailet kaiken maailman palvelutiskeihin. Toisin sanoen työnnät kätesi paikkoihin, joita tuhannet ja taas tuhannet tai ainakin sadat ihmiset ovat puhdistusten välillä käsitelleet. Ja kun lämpimässä maassa kaiken maailman bakteerit jne, niin käsien peseminen on sitä järkevämpää, mitä useammin sen voi tehdä.

Kasvojen pesu kannattaa siksi, että ne samat pikku kätöset joita itse olet tunkenut joka paikkaan valitettavan usein hieraisevat leukaasi, pyyhkäisevät kulmakarvojasi, otsaasi, silmänurkkaa jne.

Äläkä säästele saippuassa! Sehän se varsinainen puhdistusaine on.

Myös kaiken maailman ovenkahvat, esim. takseissa ovat monien ihmisten sinua ennen näpelöimiä.
Myös kaiken maailman ovenkahvat, esim. takseissa ovat monien ihmisten sinua ennen näpelöimiä.

2. Ota suihku vähintään kahdesti päivässä.

Jos tutkit tarkemmin tavallisia thaimaalaisia työssä käyviä ihmisiä, huomaat heidän olevan hämmästyttävän puhtaita. Se johtuu juuri siitä, että he saattavat ruokatuntinsakin aikana käydä suihkussa. Me suomalaiset olemme siitä etuoikeutetussa asemassa, että ymmärrämme myös saunomisen päälle ja mikäli jonkun mielestä ajatus saunomisesta täkäläisessä ilmanalassa tuntuu järjettömältä, niin kokemus opettaa. Thaimaan lämpötilat tuntuvat huomattavan paljon viileämmiltä kunnon löylyjen jälkeen ja kun saunan lauteilla on tullut hikoiltua kunnolla, niin ei sitten ulkona tarvitse.

Thaimaalaisista kaupungeista löytyy katujen varsilla toimivia laitoksia, joissa on mahdollisuus käydä suihkussa 15 – 20 bahtin hinnalla ja saunoja löytyy ainakin Bangkokista, Hua Hinistä, Pattayalta ja Phuketista. Ei niitä tarvitse ujostella yhtään.

Jostain syystä suomalaisesta tuntuu luonnolliselta käydä yleisessä saunassa, mutta yleistä suihkua vieroksutaan.
Jostain syystä suomalaisesta tuntuu luonnolliselta käydä yleisessä saunassa, mutta yleistä suihkua vieroksutaan.

3. Pidä lähiympäristösi puhtaana.

Mikäli et asu hotellissa, niin järjestä edes viikottainen siivous jollakin tapaa asuntoosi. 200 bahtin hinnalla varmistat, että suihku- ja wc -tilat pysyvät puhtaina, tiskipöytä ojennuksessa ja lattiat sekä pöydät puhtaina. Myrkytä asuntosi tuholaisten varalta kerran kuukaudessa, mikäli oleskelet täällä pidempään. Ellet usko homman tarpeellisuuteen, niin tee tämä koe: Laita ruo’antähteitä sisältävä roskapussi vaikka tiskipöydälle siten, että sen suuaukon reuna osuu seinäpintaan. Jo parissa tunnissa huomaat saaneesi paljon pieniä vieraita.

Sama pätee käyttämiisi läppäreihin, tabletteihin, älypuhelimiin, kaukosäätimiin yms. Niitä käytetään juuri niillä samoilla käsillä, joita kannattaa pestä aina, kun on tilaisuus. Puhtausketju on aina tasan yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki.

Hotellihuoneesta tai vuokra-asunnosta löytyvän safety boxin näppäimistö voi myös olla aika pitkältä ajalta puhdistamatta.
Hotellihuoneesta tai vuokra-asunnosta löytyvän safety boxin näppäimistö voi olla aika pitkältä ajalta puhdistamatta.
Hotellihuoneiden kaukosäätimet jäävät usein siivoojilta huomaamatta. Kuinkahan moni käsi näitäkin on näppäillyt ennen sinua?
Hotellihuoneiden kaukosäätimet jäävät usein siivoojilta huomaamatta. Kuinkahan moni käsi näitäkin on näppäillyt ennen sinua?

4. Huolehdi vaatteidesi puhtaudesta.

Jos ajatellaan, mitä kaikkea ikävää pelkät likaiset kädet voivat saada aikaan, niin funtsipa hetki mitä seurauksia voi kokovartalokontaktista likaisiin vaatteisiin olla. Käsien lisäksi nyt ovat tulilinjalla kaikki vartalon osat päästä varpaisiin. Mikäli sinulla ei ole omaa pesukonetta, niin pesulapalvelut ovat Thaimaassa erittäin edullisia, mutta pitää huomata niiden laadussa olevan yllättävän suuria eroja. Kannattaa tiedustella kavereilta, naapureilta tai jopa siltä kämppääsi kerran viikossa siivoamaan tulevalta ihmiseltä, mistä löytyy hyvä pesula. Hintaeroa huonoon verrattuna ei välttämättä ole yhtään, mutta lopputuloksella sen sijaan voi olla paljonkin eroa!

Äläkä käytä jatkuvasti samoja varvastossuja tai sandaaleita. Pikkukuvassa otsikon vieressä on tyypillinen jalkasienipommi. Jos yksi pari maksaa 150 – 200 bahtia, niin ehkä sinulla on varaa toiseenkin pariin? Jalkoja pestessä on hyvä miettiä, olisiko nyt aika pestä myös käytössä olevat varvastossut ja ottaa se viimeksi pesty pari käyttöön.

Usko huviksesi: Näitä neljää perusneuvoa seuraamalla pysyt paljon terveempänä, nautit matkastasi enemmän ja paikallisetkin katsovat sinua aivan eri silmällä kuin sitä eilisissä vaatteissaan haisevaa törkyturpaa, jolla on likaiset jalat, mustat kynnenaluset ja hampaatkin pesemättä.

Miehillä on tapana luottaa väreihin, joissa ei lika näy, kuten mustaan tai harmaaseen. Naiset sen sijaan luottavat puhtauteen...
Miehillä on tapana luottaa väreihin, joissa ei lika näy, kuten mustaan tai harmaaseen. Naiset sen sijaan luottavat puhtauteen…

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: