+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaassa on koko kuluneen talven ajan käyty kiivasta debattia siitä, tulisiko baarien ja pubien aukioloaikoja jatkaa nykyisestä aamukahdesta aamuneljään.

Viimeisin asiaa koskeva julkinen kommentti tulee terveysministeri Anutin Charnvirakulilta (pikkukuva), joka ilmoittaa vastustavansa aukioloaikojen jatkamista yleiseen turvallisuuteen ja hyvinvointiin liittyvistä syistä. Heti perään hän kuitenkin jatkoi sanomalla, että suosituimmilla turistialueilla voidaan aukioloja jatkaa tapauskohtaista harkintaa käyttäen.

Tätä ennen oli maan matkailu- ja urheiluasioista vastaava ministeri ilmoittanut omana kantanaan, että aukioloaikoja voitaisiin jatkaa aamuneljään sellaisilla turistialueilla kuin esimerkiksi Pattaya ja Phuket. Ministeri Phiphat Ratchakitprakarnin mielestä aukioloaikojen jatkaminen parantaisi baarien ja pubien kannattavuutta ja palvelisi turisteja entistä paremmin.

Mitähän jossain Pattayan TreeTownissa tai Soi Buakhaolla tuumattaisiin siitä, jos Walking Streetin baarit saisivat olla auki aamuneljään, mutta Soi Buakhaon ei?

Ministereiden kannanotot viittaavat siihen, että jatkoaika olisi jossain muodossa tulossa ainakin kokeiluluontoisesti Pattayalle, Phuketiin ja tietysti Bangkokiin, mutta onko se tulossa esimerkiksi Koh Samuille tai Chiang Maihin, sen aika näyttää. Käsite “suosituimmat turistialueet” vaatii nykyistä tarkemman määrittelyn.

Toinen kuluneen talven asialistojen kestoaihe on ollut sähkötupakat ja niiden käytön kieltävä laki. Sähkötupakoita myydään täysin avoimesti tavaratoreilla sekä internetissä, vaikka niiden valmistus, maahantuonti ja myynti Thaimaassa on lailla kielletty. Lakia valvovien poliisienkin joukossa tiedetään olevan useita sähkötupakoitsijoita.

Lisäksi tuntuu erittäin ristiriitaiselta, että kannabiksen vapauttaneessa maassa jonkun sähkötupakan katsotaan olevan niin haitallinen, että se on lailla kielletty. Lainmuutos vaatisi kuitenkin parlamentin edustajainhuoneen hyväksynnän ja sellaista ei tulla näkemään ennen toukokuun parlamenttivaaleja.

Sähkötupakointi poikii ristiriitaisia tunteita ja kiivaita mielipiteitä.

Vaalien jälkeen kokoontuva uusi edustajainhuone saakin heti tuoreeltaan käsiteltäväksi kaksi isoa lakiesitystä. Ensimmäiseksi tullee käsittelyyn nyt voimassa olevaa kannabislakia korjaileva lakiesitys ja sen perään uusi sähkötupakkalaki.

Parlamenttiin valittavan uuden edustajainhuoneen kanta näihin asioihin ei vielä ole kenenkään tiedossa, mutta ilmassa on sellaisia aineksia, joiden perusteella voidaan arvella ensi syksynä tänne tulevien saapuvan vähän erilaiseen Thaimaahan kuin viime syksynä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: