+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Prachuap Khiri Khanin provinssissa kävi vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana yli viisi miljoonaa turistia, kertoi kuvernööri Sathien Charoenruen kuluneella viikolla.

Noin viisi miljoonaa thaimaalaista ja yli 40.000 ulkomaalaista turistia toi provinssiin matkailutuloja lähes 17,5 miljardia bahtia (n. 486 meur). Noin 17 miljardia tuli kotimaan matkailijoilta ja reilu 400 miljoonaa ulkomaalaisilta, kuvernööri kertoi. Keskimääräinen kotimaan matkailija käytti rahaa provinssissa noin 3.400 bahtia ja ulkomaalainen noin 10.000 bahtia.

Luku on sikäli hätkähdyttävä, että aiemmin on laskeskeltu ulkomaalaisen käyttävän lomallaan rahaa kaksi kertaa enemmän kuin thaimaalainen, mutta ainakin Prachuap Khiri Khanissa “ulkomaalaiskerroin” on lähempänä kolmea.

Rama VI:n kesäpalatsi kuuluu ehdottomasti koko provinssin ykkösnähtävyyksien joukkoon. Varustaudu kunnon kävelykengillä ja varaa koko päivä aikaa.

Thaimaan Matkailu- ja urheiluministeriön taulukoiden mukaan ensimmäisen vuosipuoliskon matkailutulot Prachuap Khiri Khanissa olivat maan viidenneksi suurimmat. Edelle kiilasivat perinteiset Bangkok, Phuket, Chonburi ja Chiang Mai, mutta taakse jäivät esimerkiksi lomasaaristaan kuulut Tratin ja Surat Thanin provinssit sekä suomalaistenkin suosiossa oleva Krabi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: