+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan perustuslakituomioistuin päätti perjantaina, että Prayut Chan-o-chan pääministeriys jatkuu ennallaan.

Perustuslakituomioistuin alkoi tutkia pääministerin virka-ajan pituutta opposition vaatimuksesta. Opposition mielestä pääministeri Prayutin perustuslain mukainen maksimiaika pääministerinä päättyi viime elokuussa ja asiaa tutkimaan ryhtynyt perustuslakituomioistuin pidätti Prayutin virastaan tutkinnan ajaksi. Tänä aikana Prayut on jatkanut Thaimaan puolustusministerinä.

Perjantaina klo 15.20 annetun päätöksen mukaan Prayut Chan-O-Cha aloitti Thaimaan pääministerinä virallisesti 6.4.2017 ja näin ollen perustuslaissa säädetty maksimiaika tulee täyteen vasta 6.4.2025. Tässä välissä on kuitenkin vielä parlamenttivaalit ensi keväänä ja silloin äänestäjät päättävät, onko Palang Pracharath edelleen pääministeripuolue vai ei ja pysyykö Prayut vallankahvassa. Aika monen veikkaus on, että vaalituloksesta riippumatta Prayut tulee jättämään politiikan kokonaan eikä jatka pääministerinä.

Tavallaan se on kaikille helpotus, että Thaimaata hallitaan entiseen malliin ainakin ensi vaaleihin saakka, mutta moni kysymys jäi silti vaille vastausta. Kuvakaappaus päätöksen julkistamisen televisioinnista.

“Hallintokausi alkoi 6.4.2017 eikä näin ollen ole vielä tullut päätökseensä elokuun 24. päivänä vuonna 2022”, kuului perustuslakituomioistuimen sanatarkka päätös.

Prayutin virasta pidättämisen aikana pääministerin tehtäviä hoiti Palang Pracharath -puolueen pj. Prawit Wongsuwon.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: