+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan Songkranin aikaiset “seitsemän kuoleman päivää” liikenteessä pätevät Prachuap Khiri Khanissakin.

Paitsi vesisodastaan ja suurista kansanjuhlistaan, on Songkran tunnettu kautta Thaimaan myös liikenneonnettomuuksistaan ja -kuolemistaan. Niinpä Prachuap Khiri Khanissa on otettu käyttöön tehostetut liikennevalvonta ja -turvallisuustoimet, joiden tavoitteena on yksiselitteisesti vähentää liikenneonnettomuuksien määrää viime vuosien tasolta.

Virallinen tavoite on tänä vuonna korkeintaan 39 liikenneonnettomuutta, 41 loukkaantunutta ja kolme liikennekuolemaa. Tähän tavoitteeseen pyritään mm. asettamalla 16 liikenteen valvontapistettä kahdeksalle eri alueelle Prachuap Khiri Khanissa. Valvontapisteet tulevat suurimpien valtateiden risteyksiin.

Tämän lisäksi tullaan Phetkhasem Roadilla sulkemaan joitain U-käännöspaikkoja ja risteyksiä liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Myös joitain liittymiä tullaan sulkemaan väliaikaisesti.

Kun joitain liittymiä ja risteyksiä suljetaan väliaikaisesti Songkranin ajaksi tarkoittaa se sitä, että ne tiedetään vaarallisiksi, mutta jostain syystä asialle ei ole tehty mitään.

Viime vuonna Songkranin aikaan provinssin tavoite oli korkeintaan 47 liikenneonnettomuutta, 48 loukkaantumista ja 4 liikennekuolemaa. Tavoite alitettiin reilusti. 11.-17.4.2022 Prachuap Khiri Khanissa raportoitiin  ainoastaan 27 liikenneonnettomuutta, jotka vaativat kolme kuolonuhria ja onnettomuuksissa loukkaantui kaikkiaan 27 ihmistä.

Ylinopeus oli syynä lähes puoleen onnettomuuksista, joten tänä vuonna valvotaan alkoholin ja motoristien kypärän käyttämisen lisäksi erityisesti myös nopeuksia.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: