+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Se taiwanilaisen tv -julkkiksen kiristysjuttuhan päättyi niin, että syytteet nostettiin viittä poliisia vastaan, joiden oikeudenkäyntiprosessit ovat vielä kesken.

Taiwanilaiseen ja hänen seurueeseensa kohdistunut kiristys katsottiin niin vakavaksi ja todisteet sen verran pitäviksi, että oikeus hylkäsi poliisien anomuksen päästä vastaamaan syytteisiin vapaalta jalalta. Mutta mennäänpä tämän päivän epistolaan.

Nyt on annettu neljää Immigration -poliisia koskeva pidätysmääräys. Heitä syytetään kiinalaisen miehen ja thaimaalaisen naisen sieppauksesta sekä kiristyksestä, jonka tuloksena 30.000 tether -nimistä kryptovaluuttaa vaihtoi omistajaa.

Surachate Hakparn

– 30.000 tetheriä on tämän päivän kurssilla noin miljoona bahtia (n. 28.000 €), kertoi Thaimaan poliisin apulaispäällikkö Surachate Hakparn.

Rikosilmoituksen poliiseista kävi Bangkokissa Din Daengin alueen poliisiasemalla tekemässä nimeltä mainitsematon kiinalainen mies sekä hänen thaimaalainen tulkkinsa Namee Sae Lee maanantaina 20.3. He kertoivat tulleensa maaliskuun 10. päivänä siepatuiksi talosta Din Daengin alueella autoon, jolla heidät vietiin Soi Prachasongkroh 2 -kadun varrella sijaitsevaan taloon samassa kaupunginosassa. Siellä heiltä kiristettiin 30.000 tetheriä vapauttamistaan vastaan.

Vielä saman maanantain iltana poliisi pidätti kolme epäiltyä kiristäjää, jotka vietiin Din Daengin poliisiasemalle kuulusteltaviksi. Epäiltyjä kuultiin kutakin erikseen ja kaikki kiistivät olleensa mukana missään kiristyksessä.

Valvontakameroiden kuvissa näkyy, kuinka kiinalaismies ja hänen tulkkinsa siepataan kadulla odottaneeseen autoon.

– Kuulustelujen aikana heräsi kuitenkin epäilys, että kiristyksen takana saattaa olla joku tai joitain poliiseja, Surachate kertasi tapahtumien kulkua.

Tiistaiaamuna 21.3. Din Daengin rikostutkijat hakivat oikeudelta pidätysmääräykset neljälle Immigration -poliisille. Heistä kolme on ilmoittautunut poliisille ja ovat nyttemmin kuulusteltavina. Yhtä ei tähän keskiviikkoaamuun klo 10 mennessä oltu tavoitettu.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: