+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Phuketin poliisi on kutsunut kaksi taksinkuljettajaa kuultavaksi Ratsada Pierin viime perjantaisten tapahtumien johdosta.

Lyhyesti kerrottuna neljä turistia joutui viime perjantaina 2.9. poistumaan taksista, johon olivat jo asettuneet istumaan, mennäkseen toisen taksin kyyttin. Moinen voi olla normaali käytäntö phuketilaisten taksinkuljettajien keskuudessa, mutta turisteja asia kovasti ihmetytti. Eikö Phuketin saarella asiakas saakaan vapaasti valita, kenen kyytiin istuu, mihin kauppaan menee tai missä hotellissa asuu?

Tapauksesta otetut kaksi videoklippiä levisivät nopeasti ainakin LINE -sovelluksessa, jossa monet kommentoivat niitä sanomalla mafian vallanneen koko laiturialueen taksitoiminnot.

Phuketin taksimafia nousee otsikoihin milloin missäkin yhteydessä. Viimeksi tällä taksilla yritettiin periä bangkokilaisturisteilta kolminkertaista hintaa käypiin kyytitaksoihin verrattuna. Bangkokilaiset sanoivat saarelta poistuessaan, etteivät enää koskaa palaa Phuketille.

Sen turistien ensimmäiseksi valitseman taksin pysäyttänyt Ekachai Decha, 37, vastasi sosiaalisessa mediassa sanomalla, ettei kyseessä ollut mikään mafia, vaan kyse oli taksien keskenään sopimasta järjestelystä, jonka tarkoituksena oli taata alueella asuvien taksinkuljettajien elinkeino. Toisin sanoen eräänlainen sovellettu taksijono. Tähän jonoon oli Ekachain mukaan kiilannut joku ulkopuolinen toimija eikä sellainen ole laiturilla päivystävien taksinkuljettajien mielestä sopivaa. Myöskään erilaisten sovellusten kautta tilattavia Bolt- ja Grab -takseja ei Ratsada Pierillä hyvällä silmällä katsota.

Sunnuntaina klo 9.30 olivat sekä Ekachai että turistien alun perin valitsemaa taksia kuljettanut Chatrapon Misinpanitanon, 45, Phuket Cityn poliisiasemalla kuultavina tapauksen johdosta.

Kuulusteluissa varmistui turistien tilanneen puhelinsovelluksella juuri Chatraponin minivaneineen heitä laiturille vastaan, koska heitä oli neljä matkustajaa ja määrä tuntui vähän suurelta normaaliin taksiin. Paikalla ollut Phuket Land Transport Officen (PLTO) edustaja Adcha Buachan vahvisti poliisin lisäksi myös PLTO:n tutkivan Ratsada Pierin mahdollista “mafiameininkiä”. Hänen mukaansa Ekachain taksilupa on nyt tarkemman syynin alla ja on jopa mahdollista, että se peruutetaan.

Kummatkin kähinän osapuolet saivat kertoa oman näkemyksensä tapahtumista Phuketin poliisiasemalla.

– On todettu Ekachain aiheuttaneen vahinkoa sekä Chatraponille että Phuketille ja lisäksi vielä koko Thaimaan imagolle matkailumaana. Se ei ole yhdenkään taksinkuljettajan tehtävä ja siksi hänen taksilupansa kohtalo on nyt selvitettävänä, PLTO:n edustaja kommentoi.

– Mitä Chatraponiin tulee, niin hänen ajoneuvonsa on kaikkien lakien mukaan rekisteröity toimimaan turistien kuljettamiseen kaupallisessa tarkoituksessa, Adcha sanoi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: