+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Koko ajan kasvavat turistimäärät vaativat jatkuvasti uusia turvatoimia. Tässä on viime aikoina onnistuttu niin hyvin, että nuo pikkukuvan naisetkin totesivat Pattayan olevan nykyään mitä turvallisin paikka lomailla.

Ns. Pattayan malli on Pattayan turistipoliisin kehittelemä yhdistelmä uudenlaisia toimintatapoja ja uudenlaista tekniikkaa, joiden avulla se pystyy ennaltaehkäisemään rikoksia ja pidättämään yhä enemmän niihin syyllistyneitä.

Näiden todella rohkaisevien tulosten perusteella Turistipoliisi ainakin Phuketissa, Hua Hinissä, Koh Samuilla, Tratissa, Rayongin alueella sekä Chiang Maissa alkaa soveltaa samoja metodeja jo ensi turistikaudella. Mallin käyttöönotto vaatii mm. uudentyyppisten turvakameroiden asentamisen keskustojen sekä tilastojen mukaan rikosherkimmille alueille, eikä se tapahdu yhdessä yössä.

– Pattaya valittiin pilottikohteeksi, koska menetelmä kehitettiin täällä ja toisaalta ulkomaalaisten turistien määrä kaupungissa vain kasvaa vuosi toisensa jälkeen, kertoi Pattayan turistipoliisin osasto 1:n päällikkö Woraphong Thongphaibun Bangkok Postille.

Woraphongin mukaan jo viime turistikaudella, syksystä 2018 huhtikuun loppuun 2019, vietiin oikeuden eteen 1.305 rikostapausta. Varkauksia, näpistyksiä ja pahoinpitelyitä.

Päällikkö kertoi lisäksi uusien turvakamerajärjestelmien olevan niin tehokkaita, että niiden avulla voi erottaa autoja liikenteen joukosta myös rekisterinumeron perusteella. Tämä mahdollistaa esimerkiksi huumelähetysten jäljittämisen ja pysäyttämisen sekä tuntomerkkien perusteella etsiskeltyjen rikollisten tai rikollisryhmien tuloksekkaamman hakemisen.

– Tehokkaamman etsimisen lisäksi saavat nämä kamerat jo pelkällä olemassaolollaan ihmiset miettimään, mihin kannattaa ryhtyä ja mihin ei.

Jatkossa Pattayan turistipoliisi alkaa soveltaa samoja tekniikoita mm. liikenne- ja vesiliikennerikkomusten tunnistamiseen.

– Eiväthän nuo miltään vakavilta rikkomuksilta alkuun kuulosta, mutta kokemuksesta voin vakuuttaa pienenkin onnettomuuden voivan johtaa tilanteen nopeaan eskaloitumiseen ja jopa kuolemantapauksiin, Woraphong päätti.

On pojilla konheet kehittyneet isoisän ajoista.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: