+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Maanantaina 5.9. piti Thaimaassa astua voimaan koko maata kattava liikennesakkojen korotus. Tiistaina korotuksia päätettiin lykätä kolmella kuukaudella.

Liikennepoliisista perustellaan lykkäystä sillä, että korotukset astuvat voimaan liian nopeasti eikä tieto niistä ole vielä ehtinyt saavuttaa kaikkia tielläliikkujia.

– Ennen korotettujen maksutaulukoiden voimaan astumista tarvitaan kunnollinen tiedotuskampanja uusista tariffeista, kommentoi Thaimaan liikennepoliisin apulaisjohtaja Preecha Charoensahayanon.

– Esimerkiksi punaista valoa päin ajamisesta tulisi uusien taulukoiden mukaan peräti 4.000 bahtin (n. 111 €) suuruinen sakko, mutta siirtymäajan puitteissa pitäydytään korkeintaan 500 bahtissa ja muistutetaan uusista ja kovemmista sakoista aivan lähitulevaisuudessa, apulaisjohtaja jatkaa.

Poliisi lisää näkyvää liikennevalvontaa kaikkialla Thaimaassa.

Rattijuopumuksesta sen sijaan sakotetaan ankaramman mukaan jo eilisestä lähtien. Luvattomista promilleista mätkähtää korkeintaan vuosi vankeutta ja/tai 5.000-20.000 bahtia sakkoa ja mikäli rikkomus uusiutuu sitä seuraavan kahden vuoden aikana, voi häkki heilahtaa jopa kahdeksi vuodeksi ja sakon suuruus olla mitä tahansa 50.000-100.000 bahtin väliltä.

Lopuksi Preecha kertoi vielä uudesta Police Ticket Management -sovelluksesta, jonka avulla varmistetaan, että liikennesakot ovat kaikkialla maassa samansuuruiset.

1 comments

 1. Kuten sanoin joskus aiemmin… “Älä tee sitä tänään, minkä voit huomenna jättää tekemättä”.
  Ongelmahan on siinä, että jos tätä uutta systeemiä yritetään käynnistää, niin siinä joutuu joku töihin.
  Toisekseen, mistä löytyy se määrä poliiseja, jotka pystyvät uutta lakia valvomaan?
  Jos muualla maailmassa kaksi poliisimiestä pystyy pitämään puhallusratsiaa kahdestaan, täällä siihen samaan hommaan tarvitaan 15-20 poliisimiestä, ja päälliköt päälle katsomaan, miten homma sujuu.

  Motaria ajan päivittäin, mutta koskaan en ole vajaan 10 vuoden aikana nähnyt, että poliisi olisi jonkun pysäyttänyt ylinopeuden takia. “Kahvinjano” taitaa olla ainoa kiihoke pysäytyksiin joskus harvoin.
  Ei ole helppoa poliisin työ Thaimaassa.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: