+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Apec -kokouksen järeät turvatoimet otettiin käyttöön heti ensimmäisenä kokouspäivänä, kun poliisi esti noin puolensadan mielenosoittajan pääsyn kokouspaikalle.

Poliisi ampui kumiluoteja väkijoukkoon perjantaina 18.11. vastauksena noin 50 kokouksen ja hallituksenvastaisen mielenosoittajan heittelemiin kiviin, pulloihin ja muihin lasiesineisiin. Välikohtaus sattui Bangkokin Democracy Monumentilla, noin kahdeksan kilometrin päässä kokouspaikalta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun mielenosoittajat alkoivat polttaa chiliä poliisiauton nokalla ja ohjasivat kitkerää savua tiellään seisseitä poliiseja kohti.

Mielenosoittajien tavoitteena oli marssia kokouspaikalle. Arkistokuva.

Poliisin mukaan kaikkiaan 25 ihmistä on pidätetty välikohtauksen seurauksena. Heitä syytetään mm. vandalismista, tuhopoltosta, väkivaltaisesta käyttäytymisestä ja virkavallan vastustamisesta.

Erawan Medical Centren mukaan heillä on käynyt 10 ihmistä hoidattamassa lieviä vammojaan kahakan seurauksena.

– Tilanne alkoi luisua hallinnasta, joten poliisin oli pakko turvautua voimankäyttöön, perusteli poliisikenraalimajuri Archayon Kraithong kumiluotien käyttöä medialle jälkeenpäin.

Bangkokin Demokratiamonumentista on vuosien mittaan tullut keskeinen paikka kaikennäköisille ja -kokoisille mielenilmauksille. Kokouksen alla poliisi toi paikalle konttikuljetuksiin käytettäviä kontteja estämään mielenosoittajien pääsyä monumentille.

Mitähän Bangkokissa tuumattaisiin, jos lähetettäisiin Suomesta oma edustajamme sinne Demokratiamonumentille rähisemään?

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: