+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

“Ei tullunna” on kai kattavin sanapari kuvaamaan Hua Hinin nelipäiväistä viikonloppua matkailuväen odotuksiin verrattuna. Hua Hinissä odotettiin enemmän.

Ainakin paikallisen hotellialan liiton, Western Thai Hotels Association, vtj. Udom Srimahachota kertoi hotellien odotelleen sellaista 80-85 -prosenttista käyttöastetta viikonlopun aikana, mutta toteutuneet luvut kertovat ainoastaan 60-70 prosentin käyttöasteista. Paitsi hotellien käyttöasteista, nuo toteutuneet luvut kertovat johtaja Udomin mukaan omaa kieltään menneen viikonlopun säästä ja Thaimaan tulvatilanteesta.

– Niiden (tulvien) vuoksi monen ihmisen oli kertakaikkiaan mahdotonta matkustaa Hua Hiniin. Kokonaan toinen juttu on vielä se, että jos sääennusteissa luvataan Hua Hiniin sadetta ja myrskyä, niin eihän kukaan silloin sinne lähde.

Tarjolla olisi kullanhuuhdontaa, onnenongintaa ja vaikka mitä, mutta ei kai sitä kukaan sateella jaksa…

Lukujen mukaan yllättävän moni thaimaalainen valitsikin pitkän viikonlopun koittaessa jonkun ulkomaan kohteen nyt, kun ulkomaille taas pääsee. Esimerkiksi Japani, Hong Kong ja Taiwan ovat äskettäin avautuneet ulkomaalaisille matkailijoille. Näistä etenkin Japani näyttää olevan thaimaalaisten suosiossa. Sinne arvioidaan matkustavan yli 300.000 thaimaalaista vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Nyt Hua Hinin matkailuväen katseet ja odotukset ovat kääntyneet tulevaan sesonkiin ja eurooppalaisiin turisteihin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: