+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Poliisi piiritti keskiviikkoiltana 22.3. phetchaburilaista taloa, jonne ampuja linnoittautui ammuttuaan ensin kaksi ihmistä kuoliaiksi ja haavoitettuaan kahta muuta.

Poliisit toivat talolle ampujan äidin puhumaan pojalleen, että tämä antautuisi, mutta ilman tulosta. Myös Phetchaburin kuvernööri Natthachai Namphunsuksan yritti päästä puheväleihin ampujan kanssa, mutta tämä vain jatkoi tulittamista.

Piiritystilanne on seurausta aiemmin päivällä vähän klo 13.30 jälkeen alkaneesta ammuskelusta Krungphet Villa -nimisen asuinalueen Soi 4:llä Ton Mamuangissa. Poliisin mukaan mies aloitti silmittömän ammuskelun, jonka seurauksena kaksi ihmistä kuoli ja kaksi muuta haavoittui. Sen jälkeen mies linnoittautui taloonsa, jota poliisit nyt piirittävät.

Tilanne talon ympärillä oli tällainen vielä klo 6.35 paikallista aikaa tänä aamuna. Tämä kuva on eiliseltä.

Toinen haavoittuneista oli Ton Mamuangin aluehallinnon johtaja Kanosak Muthakan, joka oli tullut talolle aikomuksenaan saada ampuja antautumaan. Hänen poskeaan ja korvaansa oli naarmuttanut luoti sen verran pahan näköisesti, että mies vietiin sairaalaan.

Noin 40 lasta evakuoitiin läheisestä päiväkodista ja poliiseja tuli paikalle koko ajan lisää. Myöhemmin iltapäivällä taloa piirittämässä oli jo noin 100 poliisia. Taloon linnoittautunut ampuja jatkoi ammuskelua harvakseltaan.

Workpoint TV kertoi illalla ruokajakelufirman työntekijän mopoilleen talon ohi sillä seurauksella, että tuli ammutuksi. Hänestä tuli ampujan kolmas kuolonuhri. Kello 17.40 ampuja osui vastapäisessä talossa asuvaan opiskelijatyttöön haavoittaen tätä vakavasti.

Anuwat Waenthong

Ampuja on 29 -vuotias Anuwat Waenthong, jota entuudestaan syytetään päällekarkauksesta. Juttu ei ole vielä ehtinyt oikeuteen asti.

Piiritystilanne talolla jatkui vielä tänä aamuna klo 6.35 paikallista aikaa, jolloin kanava 9 näytti live -kuvaa talolla vallitsevasta tilanteesta. Paikalle tuli television äärellä vietetyn viisiminuuttisen aikana kaksi ambulanssia, joten ilmeisesti poliisi valmistautuu rynnäköimään taloon.

Tämän aamun tv -uutisia ovat Thaimaassa hallinneet Phetchaburin piiritystilanne ja ne neljä Immigration -poliisia, joista uutisoimme eilen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: