+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattaya International Fireworks Festivalia ja festivaalikonsertteja kerääntyi viime viikonloppuna katsomaan yli 400.000 ihmistä, jotka toivat kaupunkiin matkailutuloja kahden miljardin bahtin (n. 54 meur) arvosta.

Tuollainen ihmismäärä kun alkaa joukolla lähettää kavereilleen videokuvaa matkapuhelimillaan niistä raketeista, niin selväähän se on, että linkkitornit ylikuormittuivat eivätkä operaattoreiden matkapuhelinverkot kestäneet enää. Kaatuilivat kukin vuorollaan ja kun taas alkoivat pelittää, niin ilo oli lyhytaikainen yhä useamman ihmisen huomatessa, että verkko toimii taas – ja alkaessa jälleen kuvata.

Onhan se tietysti mukava jakaa kokemuksiaan kavereiden kanssa, mutta ehkä sittenkin olisi älykkäämpää ensin vain kuvata puhelimen muistiin kaikki se, mitä haluaa kavereilleen jakaa ja vasta myöhemmin jossain muualla lähettää ne videonsa Facebookiin tai kuka nyt minnekin lähettää? Tällä tavalla matkapuhelinverkko pysyy toiminnassa esimerkiksi hätätilanteiden varalta ja myös videon lähettäjälle jäisi kuvaamisen ja lähettämisen väliin editointimahdollisuus.

Hienoa on, mutta pitääkö se nyt välttämättä suorana lähettää?

Jos oli puhelinlangoilla laulu seis ajoittain, niin sama oli tilanne kaduillakin. Ruuhkat olivat megalomaanista luokkaa. Parkkipaikkoja ei löytynyt oikein mistään, koska autojen määrä ylitti kaikki odotukset.

Kokonaan oma juttunsa oli tapahtuman koronaviruskontrolli. Juuri niin. Mikä koronaviruskontrolli? Festivaalivieraat elivät kuin sika vatukossa välittämättä pätkääkään mistään turvaväleistä tai hengitystiesuojaimista, vaikka niiden käyttöä Thaimaassa suositellaan edelleen juuri tällaisissa tilaisuuksissa.

Taloudellisesti Pattaya International Fireworks Festival meni hyvin, mutta järjestelyissä oli totisesti toivomisen varaa. Tilaisuus parempaan esitykseen tulee jo joulukuun aikana, kun Naklua Walk & Eat alkaa.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: