+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kevään vaaleja kohti kuljettaessa alkavat puolueet pikku hiljaa kaivaa poteroitaan vaalitaistelua varten.

Näissä merkeissä on entinen Demokraattipuolueen ministeri ja nykyinen Chart Pattana Kla -puolueen johtomiehiin kuuluva Korn Chatikavanij ilmoittanut yhden puolueen vaaliteemoista olevan phuketilaisten oikeus valita oma kuvernöörinsä.

Ilmoitus annettiin luonnollisesti Phuketissa, tarkemmin sanottuna Central Festival Phuket -ostoskeskuksessa, jossa esiteltiin puolueen phuketilaisehdokkaat tulevissa vaaleissa. Ehdolla ovat Orathai Gerbsub äänestysalue kakkosella sekä Thames Kraitat äänestysalue kolmosella.

Koko tilaisuus oli hyvin itsehallintohenkinen. Sen nimeksi oli annettu Tee-se-itse Phuket ja teemana oli Phuketin provinssin itsehallinto.

Haluaakohan Korn Phuketin liittyvän etelän kapinallisten provinssien joukkoon?

Tilaisuudessa puhunut Korn korosti molempien ehdokkaiden syntyneen ja kasvaneen Phuketin saarella, edustavan uutta ikäpolvea ja tuntevan alueen ongelmat.

– Nämä kaksi tulevat parlamentissa ajamaan Phuketin ja phuketilaisten asioita sen sijaan, että osallistuisivat suurpuolueiden riitelyihin päivänpolitiikasta, Korn julisti.

– Chart Pattana Kla tiedostaa Phuketin erityisaseman turismista elävänä saarena, sen erityistarpeet ja ongelmat. Siksi phuketilaisten tulisi itse saada valita oma kuvernöörinsä, tehdä omat ja itsenäiset päätöksensä ja laatia oma budjettinsa nimenomaan saaren turismia silmälläpitäen, hän jatkoi.

Chart Pattana Kla Phuketissa. Vasemmalta pj. Suwat, paikalliset ehdokkaat Thames ja Orathai sekä Korn.

Tilaisuudessa oli läsnä myös entinen varapääministeri ja nykyinen Chart Pattana Kla -puolueen pj. Suwat Liptapanlop, jonka mukaan koko maa on kärsinyt koronapandemiasta, erityisesti matkailutuloista riippuvainen Phuket, ja nyt on aika ottaa rohkeasti lainaa niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla, sillä luvassa on parempia aikoja.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Chart Pattana Kla -puolueen vaaliteemat tulivat siinä. Valtakunnallisesti velkaelvytystä ja paikallisesti autonomiaa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: