+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaassa on ammatteja, jotka on ulkomaalaisilta kielletty.

Näiden ammattien joukkoon kuuluvat mm. taksi- ja majoituspalveluiden tarjoaminen. Nyt Phuketin matkailuväki on huolissaan mafiatyyppisistä ulkomaalaisjengeistä, jotka ovat tunkeutumassa näille aloille ilmeisenä aikomuksenaan vallata jalansijaa saaren matkailutoiminnassa samaan tyyliin kuin tekivät Pattayalla parikymmentä vuotta sitten.

Syyttävä sormi ei tällä kertaa osoitakaan Kiinaan, vaan Venäjälle.

Pattayallahan venäläismafia yritti ottaa koko kaupungin haltuunsa 2000 -luvun alussa. Venäläisillä oli hotellia, ravintolaa, turistibussifirmaa jne. Kaikkialla näkyi venäjänkielisiä mainoskylttejä, ruokalistoja ja venäjänkielellä toimivia asiointi- ja käännöstoimistojakin kaupungissa silloin oli.

Venäläisturistit tulevat Thaimaahan jatkuvana virtana. Heidän suosituin kohteensa on Phuket.

Tilanne eskaloitui siihen pisteeseen, että tunnetun venäläisen mafiapomon vaimo ja tytär ammuttiin Jomtienin rannalle mafiaryhmien valtataistelun uhreina. Poliisin tutkinnassa selvitettiin sekin, mikä siihen aikaan oli ihmishengen hinta Pattayalla. Ampuja oli saanut 5.000 bahtia (n. 140 €) rahaa ja mopon lainaksi.

Nyt Phuketissa pelätään venäläismafian tunkeutumista sinne.

Kolmen Andamanin meren alueella sijaitsevan provinssin matkailuväen kokouksessa puhunut Kata Group Resortsin perustaja Pramookpisitt Achariyachai sanoi ulkomaalaisten toimijoiden rikkovan lakeja ja siinä ohessa vievän thaimaalaisilta heille tarkoitettuja työpaikkoja.

Miten käy Phuketin kovamaineiselle taksimafialle taistelussa venäläismafiaa vastaan?

– Venäläiset, jotka ovat ostaneet Phuketista asuinhuoneistoja ja huviloita vuokraavat niitä maanmiehilleen kotimaassaan ja lentokentällä on sitten venäläinen “kaveri” eli laiton taksi vastassa tulijoita ja vie heidät vuokraamalleen asunnolle, Pramookpisitt kuvaili.

– Mitä muuta tämä on kuin laitonta majoitus- ja taksipalvelutoimintaa?

Matkailuväen lisäksi myös paikalliset asukkaat ovat huomanneet venäläisten moottoripyöräjengien ilmestymisen katukuvaan. He herättävät saarella yleistä pahennusta, mutta toistaiseksi kukaan ei ole osannut tehdä ilmiölle mitään.

Phiphat Ratchakitprakarn

Tilaisuudessa oli läsnä myös Thaimaan matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn, jolta matkailuväki kysyikin mihin toimenpiteisiin ministeriö aikoo ryhtyä ongelman korjaamiseksi. Ministeri vastasi asian olevan jo tutkittavana.

– On selvää, etteivät thaimaalaiset siedä ulkomaalaisten tunkeutumista sellaisiin töihin, jotka ovat lakiteitse thaimaalaisille varattuja, Phipat aloitti.

– Viranomaiset ovat kukin tahollaan jo alkaneet selvittää, mitä asialle voidaan tehdä ja pääministeri on ohjeistanut myös maan poliisivoimia tutkimaan matkailualalle pesiytyneitä laittomia toimintamalleja, hän jatkoi.

Tämän lisäksi ministeri kertoi olevansa hyvin perillä kolmen Andamanin provinssin – Phuket, Krabi ja Phangnga – infrastruktuurin riittämättömyydestä.

Phuketilaista monopolia pelataan tänä päivänä monella tasolla.

– Valituksia toimimattomasta joukkoliikenteestä, teiden huonosta kunnosta ja liikenteen ruuhkaisuudesta etenkin Phuketissa on kuultu niin turisteilta kuin paikallisilta asukkailtakin.

Matkailuministeri lisäsi vielä, että Andamanin kolme provinssia ovat eteläisen Thaimaan ehdoton turistimagneetti ja että aluetta tullaan jatkossa markkinoimaan Andamanin kolmion nimellä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: