+66 959 45 0901
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketin matkailijamäärät kasvavat Test & Go -ohjelman jäädyttämisestä huolimatta, kertoo Phuket Tourism Association (PTA).

PTA:n mukaan Thailand Pass -hakemusten määrästä voi laskea Phuketiin tulevien määräksi yli 4.000 turistia päivässä. Tiistaina 11.1. hakemuksia jätettiin 4.288.

PTA:n johtaja Bhummikitti Riktaengamin mukaan valtaosa hakemuksista tulee Saksasta, Venäjältä, Kazakstanista, Brittein saarilta, Yhdysvalloista ja Ranskasta. Johtajan mukaan se on osoitus turistien Phuketin koronavirustorjuntaa kohtaan tuntemasta luottamuksesta. Hän ei sanallakaan mainitse sitä, että Thaimaahan on parin viime viikon ajan tultu lähes yksinomaan Phuketin hiekkalaatikko-ohjelman kautta. Silläkin saattaa olla vaikutuksensa.

Tie Thaimaahan on viime viikkoina käynyt joko karanteenin tai Phuketin kautta. Tässä niitä aivan ensimmäisiä turisteja, jotka saapuivat Phuketiin saaren sulkemisen päätyttyä.

– Niistä ulkomaalaisista turisteista, joilla todetaan koronavirustartunta, noin 70-80 % on Omicron -varianttia. Heistä lähes oireettomia tai oireettomia on 90 %, Bhummikitti kertoi.

Maanantaista keskiviikkoon 12.1. Phuketissa raportoitiin 468 kotoperäistä koronatartuntaa, 184 tuli hiekkalaatikko-ohjelman mukana ja 74 vielä Test & Go -ohjelmasta. Koronakuolemia ei raportoitu yhtään.

 

0 comments

%d bloggers like this: