+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Phuketin kuvernööri Narong Woonciew on määrännyt Phuketin saaren kokonaan suljettavaksi muista Thaimaan provinsseista saarelle pyrkiviltä matkailijoilta elokuun 3. päivästä alkaen.

Phuketin saarella pyritään tällä tavoin turvaamaan saaren hiekkalaatikkomallin jatkuminen ulkomaalaisille matkailijoille vielä senkin jälkeen, kun Thaimaan hallitus 10. elokuuta tekee “kovia päätöksiä” koko Thaimaan koronavirustilannetta ja sen hallintaa koskien. Siinä samassa yhteydessä pohditaan myös Phuketin tilannetta.

Phuketista alkoi jo reilu viikko sitten tihkua tietoja, joiden mukaan paikallinen koronantorjuntaväki ei ole niinkään huolissaan ulkomaalaisten, vaan mieluumminkin thaimaalaisten mukanaan saarelle tuomista koronavirustartunnoista. Asia, jota thaimaalaisten on omassakin keskuudessaan vaikea myöntää. Thaimaassa kun on perinteisesti toimittu niin, että mikäli jostain asiasta pitää syntipukki löytää, niin ulkomaalaiset ovat sitä varten.

Kuvernöörin torstaina 29.7. allekirjoittama määräys tarkoittaa käytännössä sitä, että nyt on yksi niistä historiallisestikin harvoista kerroista, jolloin thaimaalaisten on taivuttava tosiasioiden edessä. Matkailutulojen turvaaminen on sittenkin tärkeämpää kuin perinteisen toimintatavan noudattaminen. Phuketin provinssin ulkopuolelta tulevilla ei ole 3.8. jälkeen saarelle mitään asiaa. Poikkeuksen säännöstä tekevät opiskelijat, terveydenhoitoalaan liittyvät palvelut sekä saarelle tärkeät tavaratoimitukset.

Phuketin saarella on tänä päivänä pakko kaikkia päätöksiä tehtäessä ajatella saarella toimivia matkailualan yrityksiä. Kuvassa Luck erottelee jyviä akanoista phuketilaisessa luonnonpuistossa.

Thaimaan Department of Disease Controllin (DDS) johtaja Kajornsak Kaewjaras totesi Bangkok Postille Phuketin hoitaneen koronaviruksen leviämisen ehkäisyn tähän saakka suorastaan erinomaisesti hiekkalaatikko-ohjelman puitteissa. Saarelle torstaihin 29.7. mennessä tulleista 12.395 ulkomaalaisesta matkailijasta vain 30 on antanut positiivisen koronavirusnäytteen ja heidät kaikki on saatettu hoitoon tai karanteeniin. Lisäksi tohtori Kajornsak kertoi viime viikolla Phuketissa tavatuista 148 koronavirustapauksesta joka ikisen tulleen Thaimaan muista provinsseista. Osa heistä oli Phuketin saaren asukkaita, jotka olivat olleet töissä muualla Thaimaassa ja joiden tartunta oli havaittu kotiinpaluun yhteydessä.

– Phuketin sairaaloissa on vuodepaikoista varattuna vain 36 %, joten hiekkalaatikko-ohjelman yhtenä rajana pidetty 80 % on vielä turvallisen kaukana, Kajornsak totesi.

1 comments

  1. Oho Rohkea mutta oikea päätös, mutta saattaa silti kääntyä vielä ulkomaalaisia turisteja vastaan.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: