+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Sisäministeriön alainen Phuket Info Center on 16.6. julkistanut tiedotteen, jossa tarkennetaan uusien kannabista ja sen käyttöä koskevien säädösten tulkintoja Phuketissa.

Aivan ensimmäiseksi tiedotteessa todetaan kannabiksen polttelun julkisilla paikoilla olevan edelleen kiellettyä ja lisäksi kaikki kannabikseen liittyvä on K-20 -tavaraa saarella. Niinikään kannabistuotteiden käyttäminen on kiellettyä raskaana olevilta ja imettäviltä naisilta. Tiedotteessa ei yksilöidä, kuuluuko esim. hamppuköysi kiellettyjen tuotteiden joukkoon. Ilmeisesti järjen käyttö on sallittua näissäkin asioissa.

Tiedotteessa mainitut tarkennukset astuvat voimaan 17.6. ja niiden rikkomisesta seuraa vuoden mittainen vankeustuomio ja/tai 20.000 bahtin (n. 550 €) suuruinen sakko.

Kannabistuotteiden määrääminen lääkkeeksi on sallittua virallistetuille lääkäreille sekä traditionaalisia kiinalaisia terveydenhoitomenetelmiä käyttäville klinikoille. Samaan joukkoon luetaan myös kylissä toimivat “kansanparantajat”. Joillakin kun ei kertakaikkiaan ole ketään muuta, jonka puoleen kääntyä, kun kipukohtaus tai sairaus iskee.

Koska Phuketilta löytyy myös kv. lentokenttä, on Info Center julkaissut myös kannabistuotteiden tuontia koskevat ohjeet.

Mutta Thaimaa ei olisi Thaimaa ellei tarkennetuissakin ohjeissa olisi tulkinnan varaa. Tällainen on ohjeiden kohta 4:

“Potilaat, jotka ovat raskaana, imettävät äidit sekä alle 20 -vuotiaat voivat pitää hallussaan, siirtää, varastoida tai käyttää kannabistuotteita lääkinnällisiin tarkoituksiin 30 vrk ajan”. Tätä voidaan tulkita niin, että kannabiksen käyttö on myös heille sallittua, mikäli lääkäri tai parantaja on niin määrännyt, mutta sitä voidaan tulkita myös niin, että “senkus kessuttelet, mutta korkeintaan kuukauden ajan”.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: