+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Niin Pattayan, Chonburin kuin Thaimaankin viranomaiset ovat toistaiseksi suhtautuneet hyvin pidättyvästi kysymykseen siitä, tarkoittaako Pattayan mahdollinen avautuminen ulkomaalaisille 1.10. myös baarien ja muiden viihdekeskusten avautumista.

Toistaiseksi kyselijöille on puhuttu ainoastaan perjantaina 17.9. koittavasta CCSA:n kokouksesta, jossa on ainakin alustavien tietojen mukaan tarkoitus tehdä päätöksiä, jotka koskevat kaikkia viittä 1.10. avautuviksi suunniteltuja provinsseja. Aikomus on yhdenmukaistaa ulkomaalaisia koskevia säädöksiä niin, että ne olisivat joka provinssissa edes suurin piirtein samat.

Pattayan kohdalla on aiheellista kysyä, mitä jää jäljelle sen jälkeen, kun kaupungin kieltämättä maailmankuulu yöelämä jätetään pois? Kuinka moni tulee Pattayalle nähdäkseen temppeleitä ja erilaisia museoita? Ja osaavatko golfaritkaan harrastaa lajiaan täysin vesilinjalla? Mitä laitetaan perinteiseen birdie -pulloon, jos alkoholijuomien myynti on kielletty?

Phuketista kantautuu jo pettymyksen ääniä, kun saari sinänsä on ollut auki ulkomaalaisille turisteille jo kohta kolme kuukautta, mutta baarit eivät jossain Patong Beachilla tai Chalong Bayssa vieläkään ole auki eikä ravintoloissa saa anniskella alkoholijuomia. Siellä on jo kyselty, onko koko maailmassa muuta paikkaa, jossa turisti ei päivän päätteeksi saa edes pullollista olutta tai illallisella lasillista viiniä?

Mikäli Pattayan avautuminen näistä syistä jääkin torsoksi, niin vika ei missään nimessä ole Pattayan kaupungintalolla, jonka tiedetään ponnistelleen kovasti ja kaikin käytettävissä olevin keinoin avautumisen puolesta. Viime kädessä kysymys on siitä, ymmärretäänkö CCSA:n kokouspöydän ympärillä Pattayan erityisluonne koko Thaimaan viihdepääkaupunkina?

Tuskinpa Walking Streetin vuokratasolla yksikään yrittäjä vaivautuu edes valoja sytyttämään, mikäli ei saa täydeksi rähinäksi pistää.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: