+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Mistä tietää, että Thaimaassa ovat vaalit tulossa? Tietysti siitä, että mellakkapoliisit alkavat kaivella suojavarusteitaan taas esiin ja muutkin poliisivoimat harjoittelevat mellakantorjuntatilanteita varten.

Pattayalla tästä saatiin esimakua 30.4, kun poliisipäällikkö Kullachart Kullachai johdatti Nongpruen poliisilaitoksen ja kaupungintalon turvallisuushenkilökuntaa Pattayan koulu nro 8:lla sijaitsevalle äänestyspaikalle mellakantorjuntaharjoituksia varten. Siitä alkoi valmistautuminen toukokuun 22. päivä koittaviin kaupunginjohtajan ja valtuuston vaaleihin.

Nyt harjoiteltiin torjumaan niitä mellakoitsijoita, jotka joka tapauksessa tulevat väittämään ääntenlaskuprosessia jotenkin vilpilliseksi ja pyrkivät viemään vaaliuurnat pois äänestyspaikalta. Ensisijaisesti harjoituksessa opeteltiin hoitamaan tilanteet puhumalla mielenosoittajille järkeä tyyliin “sitten ei varmasti tule ääntenlaskusta mitään, jos te nyt viette kaikki täällä annetut äänet pois” ja kertomaan, mitä annetuille äänille tapahtuu sen jälkeen, kun äänestyspaikat sulkeutuvat.

Annetut äänet viedään äänestyspaikalta poliisin turvatessa tapahtumaa.

Mikäli neuvotteluteitse ei päästä tuloksiin, on poliisilla äänestyspaikoilla ns. joukkojenhallintayksiköt, jotka tarpeen vaatiessa tyhjentävät koko äänestyspaikan. Sitten pärjätään siihen mennessä annetuilla äänillä, ellei äänestyspaikkaa saada avattua uudelleen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: