+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tämän sesongin ensimmäinen Pattayan Suomalainen meni painoon eilen. Tässä maistiaisia tulevasta.

Aina silloin tällöin käy niin, että lukijoilta saamamme palaute johtaa oikein konkreettisiin toimiin. Niin kävi nyt, kun lukijoilta tuli tarpeeksi viestiä siitä, että lehtemme voisi hyvin vinkata mihin turistin oikeasti kannattaa Pattayalla mennä ja mistä mitäkin saa edullisimmin ostettua.

Olemme kuluneen 10 vuoden aikana aika järjestelmällisesti merkinneet kaikki yllämainitun kaltaiset yhteydenotot lähinnä tiedoksi, mutta viime keväänä saimme niin konkreettisen ehdotuksen että mekin osasimme sen mukaan alkaa toimia.

Vaikkei tässä minkäänlaisiksi hintapoliiseiksi ollakaan rupeamassa, niin tälle sivulle on kuvattu tarra, jota talven mittaan voi tähystellä sellaisten yritysten ovista ja ikkunoista, joilla lukijoidemme ja testiryhmämme mielestä on hinta-/laatusuhteensa puolesta edellytykset tulla suositelluiksi.

Tästä tarrasta tietää jo liikkeeseen astuessaan, että ainakin jotkut ovat sen hyväksi havainneet.
Tästä tarrasta tietää jo liikkeeseen astuessaan, että ainakin jotkut ovat sen hyväksi havainneet.

Ovi- ja ikkunatarran lisäksi liikkeen myyntipöydältä tai jostain hyllystä löytyy myös Pattayan Suomalaisen kirjallinen tunnustus yrityksen hyväksi tunnustetusta hinta-/laatusuhteesta. Kaikki talven mittaan tunnustusta saaneet yritykset tullaan luetteloimaan maalis-huhtikuussa toimitettavaan “Pattayan parhaat” -nimiseen taskukokoiseen luetteloon, joka jatkossa on toimiva oppaana Pattayalla vieraileville turisteille. Oppaaseen on tarkoitus laittaa muutakin tietoa kuin ainoastaan ostopaikkaluettelo. Tällaisia ovat esim. thaimaalaiset mittayksiköt, Pattayan kartta yms.

Lisäksi kaikille “Pattayan parhaille” on luvassa yritysesittely nettisivustollamme www.thaimaansuomalainen.com ja sen myötä perustelut siitä, miksi kyseinen yritys on päätynyt Pattayan Suomalaisen suosittelemaksi.

Mystery shoppers

Koska joku kuitenkin saa päähänsä väittää Pattayan Suomalaisen suosittelevan vain niitä yrityksiä, jotka mainostavat meidän kustantamissamme julkaisuissa, olemme ulkoistaneet päätäntävallan näissä suositusasioissa ryhmälle Pattayalla vakituisesti asuvia tai talvehtivia ihmisiä, jotka eivät missään nimessä saa nimiään tai kuviaan julkisuuteen ainakaan meidän julkaisujemme välityksellä.

Tämä mysteerishoppailijan malli on kopioitu suoraan McDonald’silta, jolla on palveluksessaan ihmisiä, jotka arvioivat ketjun ruokapaikkoja eri puolilla maailmaa. Malli on kopioitu niin tarkkaan, että mikäli joku jossain päin väittää kuuluvansa Pattayan Suomalaisen testiryhmään, niin hän joko valehtelee tai on juuri vapaaehtoisesti eronnut ryhmän jäsenyydestä.

Vaikka mysteerishoppailijat sen lopullisen päätöksen tekevätkin, niin kuka tahansa lukijoistamme voi halutessaan heittää meille vinkin toimituksen sähköpostiin osoitteella toimitus@thaimaansuomalainen.com

Ensimmäinen kunniakirja meni harvinaisen oikeaan osoitteeseen.
Ensimmäinen kunniakirja meni harvinaisen oikeaan osoitteeseen.

Ei ainoastaan suomalaisyrityksille

Lähtökohtana tätä suosittelujärjestelmää luotaessa oli se, että kaikki Pattayalla toimivat yritykset ovat samalla viivalla. Suomen kielen taitaminen on henkilökunnalle luonnollisesti plussaa, mutta sekin on vain osa laajempaa kokonaisuutta. Tästä hyvänä esimerkkinä olkoon ensimmäisenä tunnustuksen saanut optikkoliike Pattaya Optical, jonka palvelusta, hinta-/laatusuhteesta ja takuun toimivuudesta kaikki raadin jäsenet ovat kuulleet vuosien mittaan pelkkää hyvää. Se on saavutus, johon hyvin harva yltää.

Olemme tämän lehden painoon mennessä painattaneet 100 tarraa, joihin liittyvät kunniakirjat tehdään tapauskohtaisesti toimituksemme tiloissa ja luovutetaan tunnustuksen saajalle. Itse valintaprosessiin ei yksikään toimituksemme jäsen osallistu millään tavalla. Edes niitä tarroja ei löydy toimituksen tiloista.

Tavoitteena täydellisyys

Nyt käynnistyneen laatutietoisuuden nostorupeaman perimmäisinä tarkoituksina on saada entistä laajempi yrittäjäkunta huomioimaan suomalaiset kuluttajat ja heidän ostotottumuksensa. Vain pari vuotta sitten Pattayalla näytti siltä, että “venäläiset jyrää meitin” vain siksi, että he pitivät ääntä itsestään. Tehdään me suomalaisetkin nyt tiettäväksi, että meitä on täällä talvisin aika paljon.

Toinen tavoite onkin sitten vähän vaikeampi, mutta ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen. Pattayan Suomalaisen suositteleman yrityksen on aina ja joka käänteessä oltava sellainen, jolta varattu taksi tulee sovitulle paikalle sovittuun aikaan tai jonka toimittavat verhot on asennettu paikalleen sovittuna aikana ja liikkeessä sovittuun hintaan ilman mitään ennalta sopimattomia ilta-, pyhä- tai asennuslisiä. Lyhyesti sanottuna yrityksiä, joiden tarjoamat tuotteet tai palvelut ovat joka ainoan niistä maksetun pennin arvoisia. Siihen on joillain pattayalaisyrityksillä vielä jonkin verran matkaa.

Pattaya Optical sai kunniakirjansa 30.9. yllämainituin perustein.
Pattaya Optical sai kunniakirjansa 30.9. yllämainituin perustein.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: