+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan kaupunkia nyttemmin johtava 12 -miehinen neuvosto on kiinnittänyt huomionsa mopotaksien toimiin. Se, mikä aikoinaan alkoi turisteihin kohdistuvina pieninä “iltalisinä” on lähtenyt täysin lapasesta.

Pari viikkoa sitten Pattaya People Weekly uutisoi kaupungintalolla pidetystä tapaamisesta, joissa mopotakseille tylysti ilmoitettiin, että se ylihinnoittelu loppuu nyt. Mopotakseille muistutettiin heidän lupaehtoihinsa kuuluvasta hinnastosta, jossa sanotaan selvästi, että ensimmäiset kaksi kilometriä pitäisi päästä 25 bahtilla ja niiden jälkeisistä kolmesta seuraavasta kilometristä saa periä viisi bahtia per kilometri. Toisin sanoen peräti viiden kilometrin matka pitäisi päästä 40 bahtilla ja sitä pidemmistä matkoista voisi sitten neuvotella erikseen ennen matkaan lähtöä.

Nykykäytäntö kun on ollut, että mopotaksi Pratamnak Hillille johtavan Pratamnak Roadin alkupäässä yritti kyniä ulkomaalaiselta kilometrin matkasta 40 bahtia, joka hänen mukaansa oli “minimitaksa”. Pratamnak soi nelosen mopotaksit pyytävät järjestään 60 bahtia matkasta Jomtienin rantakadulle, vaikka käypä taksa olisi sen 25 tai korkeintaan 30 bahtia. Esimerkkejä voisi luetella vaikka kuinka paljon.

Niinpä kaupungintalolta kerrottiin näille taksiyrittäjille, että heillä on jatkossa oltava hinnasto asiakkaan nähtävillä eivätkä he enää saa huutamalla, viheltämällä tai taputtamalla yrittää kiinnittää mahdollisten asiakkaiden huomiota itseensä. Edelleen on heidät velvoitettu huolehtimaan oman taksipaikkansa yleisestä siisteydestä.

Tänään saimme sitten huomata, että ainakin niitä hinnastoja on ilmestynyt mopotaksiasemien yhteyteen. Thai -kielellä kirjoitettuna. Oheinen kuva selvittänee asiaa parhaiten:

Tuolla alariveillä kyllä lukee thai -kielellä, että 25 bahtia ensimmäiset 2 km ja sen jälkeen 5 bahtia/kilometri, mutta mistä ulkomaalainen turisti sen voi tietää?
Tuolla alariveillä kyllä lukee thai -kielellä, että 25 bahtia ensimmäiset 2 km ja sen jälkeen 5 bahtia/kilometri, mutta mistä ulkomaalainen turisti sen voi tietää?

Tällaisesta kaupungintalon vaatimasta hintakyltistä on sitten helppo näyttää turistille tasan pärstäkertoimen mukaan 40 bahtin kyydistä esimerkiksi 80 – 120 bahtin hinta “virallisen hinnaston” ao. kohtaa sormella osoittamalla. Ja taas mennään!

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: