+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) on jo ehtinyt vedota uuteen hallitukseen, vaikka sitä ei ole vielä edes muodostettu.

Liiton pj. Boonanan Pattanasin kertoi paikalliselle medialle haluavansa vetoomuksella kiirehtiä U-Tapaon kv. lentokentän rakentamista niin, että se voi alkaa toimia täydellä kapasiteetillaan mahdollisimman pian. Täysi kapasiteetti tarkoittaa liiton mielestä sitä, että entisten Pattayan ja Rayongin provinssien lisäksi kenttä voisi palvella myös Chanthaburin provinssin matkailua ja muutakin liike-elämää.

Chanthaburilaiset yritykset ovat tähän saakka käyttäneet provinssin etelärajan takana sijaitsevaa Tratin lentokenttää, joka on huomattavasti kohta valmistuvaa U-Tapao Internationalia pienempi. Lisäksi Chanthaburin pohjoispuolelta matka U-Tapaolle alkaa olla yhtä pitkä kuin etelän Tratiin, joten kiinnostus U-Tapaota ja sen toimintaa kohtaan on Chanthaburissakin kova.

Lähinnä uuteen Airport Cityyn ja sen lähettyville rakentuvista yrityksistä riippuu, tuleeko uudesta U-Tapaosta Thaimaan 3. vai 4. suurin lentokenttä.

Lisäksi PBTA vetoaa uuteen hallitukseen, että se kiinnittäisi huomionsa työvoiman vaikeaan saatavuuteen kaikilla Thaimaan turistialueilla pandemiavuosien jäljiltä. Ammattitaitoisesta työvoimasta kun on matkailualalla huutava pula muuallakin kuin Phuketissa, joka on pitänyt kovinta ääntä vaikeuksistaan.

– Kun pandemian aikaan juuri kukaan ei enää matkustanut mihinkään, alkoivat matkailualallakin massiiviset irtisanomiset, Boonanan aloittaa.

– Nyt, kun turistit ovat palanneet ja töitä taas olisi tarjolla, on ammattitaitoinen alan työvoima jo sitoutunut uusiin työpaikkoihinsa ja siksi matkailualalla tänä päivänä on huutava työvoimapula kaikkialla Thaimaan turistialueilla.

Pidemmällä tähtäimellä Boonanan haluaisi nähdä matkailualan työntekijöitä varten perustettavan rahaston, jolla korvattaisiin työpaikkojen menetyksiä samanlaisista force majeure -syistä jollainen pandemiakin oli.

– Se ehkäisisi tällaiset tilanteet kuin mitä nyt on, hän perusteli.

Boonanan Pattanasin

Lisäksi hän toivoi uusilta kansanedustajilta aktiivisempaa maakuntamatkailua muuallekin kuin omaan vaalipiiriinsä.

– Kansanedustajien olisi hyvä jalkautua ongelmista kärsiville alueille katsomaan itse, mitä se käytännössä on, hän totesi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: