+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayalaiset hotellinomistajat varoittavat edusmiehensä suulla joutuvansa joko sulkemaan ovensa tai myymään hotellinsa pilkkahintaan ulkomaalaisille opportunisteille, elleivät he saa helpotusta lainojensa takaisinmaksuohjelmiin. 

Hotellialan liiton aluejohtaja Phisut Sae-khu (pikkukuva) kertoi perjantaina 10.9. satojen hotellien Pattayalla ja Eastern Seaboardin alueella olevan suurin piirtein suoritustilassa lähes kaksivuotisen koronarupeaman jälkeen. Monien olemassaolontaistelulle ratkaisevaa on Pattayan aukeaminen turisteille lokakuussa. Hallituksen torstainen päätös koko Chonburin provinssin avaamisesta ulkomaalaisille matkailijoille toi alalle toivoa, mutta se ei muuta olemassaolevaa tilannetta miksikään.

– Vaikkei niitä ulkomaalaisia entiseen tyyliin tänne heti saataisikaan, niin jo thaimaalaisten turistien paluu tekisi terää Pattayan matkailualan yrittäjille, johtaja Phisut sanoi.

Hän jatkoi toteamalla, etteivät pattayalaiset hotellialan yrittäjät enää mitenkään kestä kolmatta koronatalvea, vaan se on sitten menoa, mikäli ketään ei edelleenkään tule.

Tuolla lauseellaan johtaja Phisut haluaa pelotella thaimaalaisia poliitikkoja ja pankkiireita uhkakuvalla, jota kukaan thaimaalainen ei missään nimessä halua nähdä. Koko Thaimaan matkailu ja suuri osa maan talouselämää perustuu siihen, että ulkomaalainen maksaa viulut ja thaimaalainen kerää hyödyn. Nyt hotellialan liiton mies varoittaa sellaisesta mahdollisuudesta, että ulkomaalainen maksaa edelleenkin viulut, mutta ulkomaalaiset keräävät myös hyödyn. Eikä se sellainen sovi thaimaalaiseen ajatusmaailmaan.

– Ulkomaalaisia sijoittajaryhmiä, enimmäkseen kiinalaisia, on jo liikkeellä, Phisut varoittaa.

Hän vaatii valtiolta tukitoimia henkitoreissaan viruvaa hotellialaa kohtaan. Näihin kuuluisivat lyhennyksistä vapaa vuosi, lainojen takaisinmaksuaikojen pidentäminen eikä korkojen alentaminenkaan pahitteeksi olisi.

– Mikäli jotain ei tehdä aivan välittömästi eikä alan ongelmille loppua näy, ei yrittäjille jää muuta vaihtoehtoa kuin myydä hotellinsa eniten tarjoaville. Käytännössä se merkitsisi ulkomaalaisia omistajia ja hyvin suuren osuuden Pattayalta saatavista matkailutuloista valumista pois Thaimaasta, hän päättää synkän yksinpuhelunsa.

Jampan River Hotelli ei mitenkään voi luisua ulkomaalaisiin käsiin, sillä se on sitä jo.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: