+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kuka muistaa joskus takavuosina nähneensä Bali Hain satama-alueella erivärisiä suihkulähteitä (pikkukuva), jotka ikään kuin tanssahtelivat näyttävissä rivistöissä iltaisin?

Siellä ne ovat edelleen, Bali Hain satamassa, mutta käyttämättöminä, rikkoutuneina ja korjaamattomina. Siinä meillä suihkulähteet…

Nyt ovat kuitenkin alueen asukasaktivistit kääntyneet suoraan uuden kaupunginjohtajan puoleen tämän “jaloitellessa” tutustumassa eri kohteisiin ympäri kaupunkia ja kysyneet, josko sille ennen niin hyvännäköiselle kaupungin maamerkille voisi tehdä jotain? Ne asennettiin aikoinaan paikoilleen silloin, kun vuoden 2014 sotilasvallankaappauksen jälkeisen National Council for Peace and Orderin asettama johto hallitsi Pattayaa vuonna 2017.

Suihkulähteet olivat osa suurempaa Bali Hain aluetta koskevaa suunnitelmaa, mutta taisivat valitettavasti olla sen heikoin lenkki. Aika nopeasti ne alkoivat reistailla ja niitä korjattiin jatkuvasti sen pari vuotta, jonka ne olivat toiminnassa. Kokonaan suihkulähteet suljettiin kaupunginjohtaja Sonthaya Khunplumen hallinnon aikana.

Nykykunnossaan ennen niin upea suihkulähdealue ei kiinnosta ketään. Hyvä parkkipaikka pilattu tuollaisella tolpalla.

Lähinnä lähteiden uudelleenkäynnistämistä toivovat perustelevat toivettaan siten, että kun tällainen investointi on kaupungissa jo kertaalleen tehty, niin eikö voitaisi pitää sitä hengissä sen sijaan, että annetaan koko hankeen kuivua olemattomiin?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: