+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Ensi turistikaudella saattaa Pattayalla olla paljonkin uutta ihmeteltävää, mikäli Pattaya Marine Business Committeen suunnitelmat ottavat tuulta alleen.

Nuo Pattayanlahdella jo vuosien ajan käyttämättöminä lilluneet ravintolalaivat halutaan taas ottaa käyttöön. Ravintolalaivojen yhteydessä on puhuttu myös Jet Ski -toiminnoista, liitovarjoilusta sekä muistakin ranta-aktiviteeteista, jotka syystä tai toisesta on vuosien mittaan lakkautettu tai joiden toimintaa on rajoitettu Pattayan ja Jomtienin rannoilla.

Osa näistä palveluista on ollut kuluneellakin turistikaudella “epävirallisesti” käytettävissä, vaikka esimerkiksi koronasäädösten mukaan niihin ei pitäisi kenelläkään olla mitään asiaa.

Viime viikolla järjestettiin Pattayan kaupungintalolla tapaaminen, johon osallistui niin ravintolalaivojen omistajia kuin pikaveneyrittäjiä ja jet ski -vuokraajiakin. Tapaamisen tarkoituksena oli kartoittaa rantayrittäjien valmiuksia avata tai laajentaa toimintojaan ja jatkaa sitten suunnittelua sen mukaisesti.

Pattayanlahdella käyttämättöminä lojuvat ravintolalaivat halutaan hyötykäyttöön.

Ravintolalaivojen osalta halutaan erityisesti pitää huoli siitä, että niissä esitettävät show -tanssit ja muu ohjelma ovat thaimaalaisen kulttuuriperinteen mukaisia. Mitään jostain Rhodokselta tuttuja “kaljaasiristeilyjä” ei Pattayan rannoille kaivata. Kaupungissa mökelletään muutenkin aivan riittävästi. Edelleen kiinnitettiin huomiota ravintolalaivojen sekä esimerkiksi liitovarjovuokraajien henkilökuntien hätä- ja pelastusvalmiuteen, jonka tulee olla riittävällä tasolla ennen kuin toiminnan aloittamista voidaan edes harkita.

Kolmas tärkeä kokouksessa esiin noussut asia oli merellä toimivien palvelupisteiden jätehuollon järjestäminen. Ravintoloissa on oltava vessat aivan kuten liitovarjoilijoillakin, joista monen lähtöpiste on meressä kelluvalla lautalla, sillä liitovarjot vaativat lähtiessään paljon tilaa. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että ruokia valmistettaessa, astioita tiskattaessa jne. syntyy myös ainakin jätevettä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: