+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Tänään 4.11. on kokeiltu kahden tunnin ajan henkilöautojen, pick-uppien ja pakettiautojen liikennöintiä Patong Hill Roadilla Patongista Kathuun päin.

Kokeilun ajatuksena on saada edes toiseen suuntaan liikenne pelaamaan suorinta reittiä sen sijaan, että kaiken liikenteen täytyisi ohjautua kiertotielle. Klo 13 mennessä Thaimaan aikaa ei vahinkoja ollut sattunut Patong Hillillä.

Liikenne soljui harvakseltaan autojen pitäessä reilua etäisyyttä toisiinsa eikä ylinopeuksiakaan alkuiltapäivästä tiellä havaittu. Kaista Kathuun päin avattiin klo 10 tänä aamuna ja kahden tunnin valvotun kokeilun jälkeen liikenne alkoi soljua mäen yli lähes normaalisti. Harvakseltaan ja valvonnan alla, mutta lähes normaalisti. Aina se kiertotien voittaa.

– Maaperää tutkineet geologit ja insinöörit olivat yhtä mieltä siitä, että kaistalla on turvallista ajaa myös nelipyöräisillä ajoneuvoilla, kunhan ei kuorma-autoja tai linja-autoja tielle päästetä, kertoi kuvernööri Narong Woonciew paikan päältä kokeilun alkaessa.

Eikö tuota kaivurikuskia yhtään hirvitä?

– Toiseenkin suuntaan tie avataan sitten, kun sen kestävyys taas sen sallii, mutta tätä ei vielä hetkeen tapahdu. Kaksipyöräisillä sen sijaan voi edelleen ajaa kahteen suuntaan, kuvernööri jatkoi.

– Ollaan nyt kuitenkin varovaisia siellä, let’s all be careful out there, kuvernööri heitti lopuksi.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: