+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kuvernööri Narong Woonciew itse oli paikalla Kathun puoleisessa päässä Patong Hillin yli menevää tietä, kun tie avattiin moottoripyörille keskiviikkona 26.10. klo 18.

Aika nopeassa tahdissa alkaa Phuket palautua viime viikon katastrofeista, kun Kamalan -tie avattiin jo yksikaistaisena palautuakseen kaksikaistaiseksi jo ensi maanantaina ja Patong Hillille saatiin ensin kävelyreitti mäen yli ja nyt se avataan jo moottoripyörille. Sortumasta on seitsemän päivää.

Kuvernööri kertoi liikenneyhteyksien normalisoimisen olevan erittäin tärkeää niille, jotka päivittäin joutuvat asioimaan tässä tapauksessa Patongin ja Kathun väliä. Ja heitä on paljon. Moni paikallinen asuu Kathussa sen edullisemman hintatason vuoksi ja käy Patongin puolella töissä sen korkeamman palkkatason vuoksi. Lisäksi erityisesti opiskelijat liikkuvat nimenomaan mopoilla.

– Sekä Department of Highwaysin geologien että paikallisviranomaisten analyysien mukaan Patong Hillin ylittävä tie kestää kaksipyöräiset sortumasta huolimatta, kuvernööri sanoi.

Ilmeisesti tuo ulkokaarteen puoli sitten kestää ajaa mopolla?

Moottoripyörillä ja mopoilla voi nyt ajaa mäen yli kumpaankin suuntaan, mutta sortumakohdalla, noin 500 metriä siitä isolla kirjoitetusta Patong City -merkistä alaspäin, liikenne kulkee vain yhdellä kaistalla. Liikennettä ohjataan paikalla 24/7 kunnes liikenne tiellä saadaan palautettua normaaliksi. Siihen tosin kuluu vielä jonkun aikaa.

– Autot, traktorit ja kaikki kaksipyöräisiä raskaammat ajoneuvot eivät edelleenkään saa käyttää tietä, kuvernööri alleviivasi.

Samassa yhteydessä kerrottiin mäen yli johtavaa kävelyreittiä vielä kunnostettavan seuraavan parin päivän ajan mukavammaksi käyttää.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: