+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Jo jonkin aikaa jatkuneen yökukkumisensa vuoksi otsikoihin viime viikolla noussut Patong Bay Hill -hotelli (pikkukuva) suljettiin viranomaispäätöksellä 15 päivän ajaksi.

Sulkemispäätös annettiin jo perjantaina 22.4, mutta päätöstä seuranneen viikonlopun johdosta tiedon kulku asiassa on hiukan viivästynyt. Yhtä kaikki, poliisiraportissa nro 2727/2565 todetaan The White Lagoon -allasravintolan rikkoneen koronaviruksen torjunnasta annettuja hätätilalakeja ylittämällä toistuvasti virallisen sulkemisaikansa klo 23.

Tämän lisäksi paikan on todettu rikkoneen hotellien toimintaa säätelevän lain 38. pykälän 56. artiklaa aiheuttamalla levottomuutta tarpeettomilla aktiviteeteilla ja metelillä. Lain rikkomisesta saa yleisimmin sakkoa 20.000-100.000 bahtia (n. 545-2.725 €).

Tämän lisäksi hotellin on todettu tiloissaan tarjonneen asiakkailleen barakua, (tupakkavalmistetta, joka tunnetaan myös nimellä Hookah) jonka hallussapitokin on 18.1.2015 säädetyn kuluttajansuojalain vastaista. Siitä tärähtää toiset sakot, joiden suuruus määritellään tutkinnan edetessä.

Kuvassa pattayalainen poliisi (kesk.) kantaa takavarikoimaansa Baraku -piippua pois Bali Hailla sijaitsevasta ravintolasta.

Sinänsä kiinnostavaa, ettei paikallinen thai -kielinen media nimennyt asiaa käsittelevissä uutisissaan White Lagoon -ravintolaa eikä Patong Bay Hill -hotellia nimeltä, vaikka nimi näkyy aivan selvästi hotellia ja sen ravintolaa koskevissa virallisissa tutkinta-asiakirjoissa ja sulkemispäätöksessä.

Jälleen voidaan todeta Phuketin kunnostautuneen tavoilla, jotka eivät mitenkään mairittele sitä turistikohteena. Ensin oli se kielletty vesisota Banglalla, jolle poliisi ei tuntunut voivan yhtään mitään ja nyt sitten rikottiin koronamääräyksiä oikein paikallisen hotellin toimesta.

Ei ihme, että provinssin kuvernööri Narong Woonciew oli erittäin nopea liikkeissään käynnistäessään tutkimukset aiheesta, jolle paikallisviranomaiset sentään näyttävät osaavan tehdä jotakin. Ja jossain päin Phuketia kuullaan taas epätoivoinen huokaus siitä, kuinka edes lahjottuihin virkamiehiin ei enää näinä aikoina voi luottaa…

Tietyissä piireissä Thaimaassa kyllä tiedetään, että virkamieskin alkaa toimia, kun annetaan sille kunnon porkkana.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: