+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kiinalaisten lomaparatiisina tunnetulla Hainanin saarella sijaitseva Sanyan kaupunki on suljettu koronavirustartuntojen vuoksi.

Kaupunki suljettiin lauantaiaamuna 6.8. klo 6 ja samassa yhteydessä pysäytettiin myös kaupungin julkinen liikenne. Päätöksiä perusteltiin sanomalla kaupungin koronavirustilanteen olevan “hyvin vakava” ja siksi ihmisten liikkumista on pakko rajoittaa. Lockdownin päättymisestä ei saatu minkäänlaista ennustetta.

“Pyydämme sekä kaupunkilaisia että kaupungissa oleskelevia turisteja ymmärtämään tilanteen vakavuuden ja toimimaan yhteisymmärryksessä kanssamme”, sanottiin kaupunginhallituksen WeChat -tilillä julkaistussa ilmoituksessa. Sanyassa raportoitiin perjantaina 5.8. yhteensä 263 koronatartuntaa. Viranomaisten mukaan Omicronin varianttia BA.5.1.3 on tavattu kaupungissa.

Tungosta riittää, kun jokainen kynnelle kykenevä kiinalainen haluaa Hainaniin ja sen rannoille. Onneksi kiinalaiset ovat tottuneita parveilijoita.

Kaupungin sulkeminen osuu todella pahaan aikaan, sillä Hainanin saarella on parhaillaan käynnissä matkailukauden huippusesonki. Hainania kutsutaan Kiinassa ilmastonsa vuoksi “kiinalaisten Thaimaaksi” ja sieltä voi jopa tehdä verovapaita ostoksia. Saarella on myös kv. hotelliketjuihin, kuten Marriott ja IHG, kuuluvia hotelleja.

Sanyan apulaiskaupunginjohtaja He Shigang kertoi Kiinan valtiolliselle televisioyhtiö CCTV:lle kaupungissa olevan tällä hetkellä noin 80.000 turistia. Heidän on annettava kaksi negatiivista koronatestinäytettä 48 tunnin aikajaksolla päästäkseen pois kaupungista.

Ulkonaliikkumiskieltoa Sanyassa ei sentään vielä ole, mutta mihinkään et pääse, kun julkinen liikenne ei toimi ja ostoskeskuksetkin olivat ainakin perjantaina suljettu.

Hainan on tunnettu myös keittiöstään, jota kiinalaiset pitävät ehkä maan parhaana. Hainanilaisiin ruokiin voi Thaimaassakin tutustua eteläisessä Betongin kaupungissa. Kun kaikki kaupat kerran ovat kiinni, niin ei kai sitten muuta kuin syömään.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: