+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayan poliisi on pidättänyt sikäläisen Kasikorn Bankin konttorin apulaisjohtajan, jota epäillään laajamittaisesta ulkomaalaisten tileihin kohdistuneesta kavallusvyyhdistä.

Poliisi alkoi tutkia asiaa ja lopulta pidätti pankinjohtajan kavalluksista epäiltynä sen jälkeen, kun useampi saman pankkikonttorin ulkomaalainen asiakas tai ulkomaalaisen thaimaalainen puoliso oli raportoinut rahaa kadonneen tililtään selittämättömästi. Asiasta kertonut thai -kielinen The Manager -lehti ei jutussaan kertonut pankin nimeä, mutta tuosta kuvassa näkyvän pankkikirjan alalaidastahan tuo on selvästi luettavissa.

Jotkut kavallusten uhreista kertoivat apulaisjohtajan lisäksi suositelleen heitä sijoittamaan “varmoihin” finanssialan tuotteisiin, joista piti myöhemmin realisoituneiden tappioiden sijaan saada suuria tuottoja.

Toiset kertoivat siirtäneensä eläkerahojaan kotimaistaan thaimaalaiselle pankkitililleen vuosien mittaan ja havainneensa vasta äskettäin, etteivät heidän todelliset rahavaransa pankissa olleet alkuunkaan saman suuruisia kuin mitä pankkikirjan saldo näytti.

Tutkimusta johtava eversti Pisit Poonsap Pattayan poliisista sanoo odottavansa vielä useamman ihmisen tulevan tekemään rikosilmoitusta nyt, kun epäily on paljastunut.

Esimerkkinä tässä ensin 15.7. tilille tullut rahansiirto ja sen jälkeinen oma nosto samana päivänä, jota seurasi toinen rahansiirto kuukautta myöhemmin 16.8. ja sitä 693.800 bahtin suuruinen oma nosto samana päivänä. Saman suuruinen nosto toteutettiin 28.8. ja näistä nostoista asiakas tunnistaa ainoastaan toisen omakseen.

Kuvan esimerkissä epäillyn kavalluksen suuruus on 693.800 bahtia (n. 19.000 €) ja jo nyt on tullut ilmi useita vastaavia tapauksia. Uhrien tähänastiset tappiot lasketaan miljoonissa bahteissa.

Thaimaassa pankkityöt ovat hyvin haluttuja siksi, että pankit eivät isommin lomauttele tai irtisano, vaan kerran saavutettua pankkityöpaikkaa pidetään vähän samanlaisena etuna kuin virkaa valtion, provinssin tai kunnan palveluksessa. Sieltä et pois joudu, ellet todella pahasti mokaa ihan itse.

Pankkivirkailijoiksi valittujen tulee töihin tullessaan maksaa pankille takuuraha, jonka suuruus on hieman pankista ja työtehtävästä riippuvainen, mutta jonka maksamiseen yleensä tarvitaan koko perheen ja toisinaan muunkin suvun apua. Suku auttaa mielellään, sillä virkavuosien myötä ylenevä sukulainen pankissa on monelle sijoitus omaankin tulevaisuuteen.

Keräämiään takuurahoja pankit käyttävät mm. tällaisten tapausten hoitamiseen. Nuhteettomasti palvelleet toki saavat takuurahansa takaisin.

Pattayalainen poliisi kuulemassa rahojaan menettäneitä kavallusten uhreja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: