+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Melkoisen myrskyn nostatti TripAdvisorin lista Hua Hinin parhaista ravintoloista. Myös Thaimaan Suomalaisen julkaisemasta “suomalaisemmasta vaihtoehdosta” on toimitukseen tullut palautetta.

TripAdvisorin listasta epäiltiin mm. sen sisältäneen runsaasti ns. kaupallista ilmaa, koska peräti kuusi sen kymmenestä ravintolasta sijaitsi kahden huippuhotellin tiloissa. Meidän listastamme sanottiin mm, että siinä taisi nousta muutama kaveri hyvin esiin.

Ottamatta sen enempää kantaa lukijoidemme oikeutettuihin mielipiteisiin julkaisemme nyt Hua Hin Todayssa näkemämme listan lehden kaupungissa asuvien englanninkielisten lukijoiden parhaina pitämistään ravintoloista. Pidetään tätäkin lukiessa mielessä se, että brittiläisen keittiön huippusaavutuksina maailmalla tunnetaan mm. fish & chips, spotted dick ja tea & scones.

Spotted dick.

Hua Hin Todayn gallup toteutettiin nettikyselynä lehden lukijoiden keskuudessa ja lehti korostaa, etteivät tässä esitellyt ravintolat ole äänimäärien perusteella julkaistussa järjestyksessä. Lehtialan ammattilaisina voimme kertoa tuollaisilla ilmaisuilla olevan tekemistä mainosmyynnin kanssa. Klikkaamalla allaolevalta listalta ravintolan nimeä pääset niiden verkko- tai Facebook -sivuille.

Todettakoon heti kärkeen, että Monsoon Valley Wine Bar (pikkukuvassa) oli tälläkin listalla viiden joukossa. Siitä voitanee nyt kolmen eri arvosteluperusteisen listan pohjalta sanoa, että se on Hua Hinin kävijöille ehdoton must. Lisäksi Monsoon Valleyn viinitila on muutakin kuin pelkkä ravintola. Kysykää vaikka Hannalta All Around Asian toimistolta. Hannan avulla järjestyy kyytikin paikan päälle.

Erityisesti hinta-/laatusuhde tuli mainittua moneen kertaan, kun luki Flavours Restaurant & Bar Hua Hiniä koskevia arvosteluja. Suurin piirtein joka toisessa mainittiin hinnan suhde hyvään ruokaan. Taitaa olla tutkimisen arvoinen tämäkin.

L’Occitanin tarjonta näyttää siltä, että sen ääressä voisi viihtyä pitempäänkin.

Kolmantena brittihittinä nousee esiin L’Occitan -niminen einehtimö, josta oheinen kuvammekin on. Sen perusteella voi hyvin olettaa ainesten ns. pitkän kaavan mukaan illastamiseen löytyvän talon tarjonnasta hyvin. Täälläkin asiallinen hintataso saa maininnan.

Espanjalaisen ruokakulttuurin lipunkantajana Hua Hinissä tunnettu Little Spain jäi meidän listaltamme pois siitä yksinkertaisesta syystä, että ajattelimme espanjalaisen keittiön ystävien tietävän paikasta muutenkin. Paellan lisäksi esiin nousevat paikan erinomaiset ruokaviinit. Älä odota Thaimaassa sijaitsevalta espanjalaisravintolalta espanjalaista hintatasoa.

Thaimaalaisen keittiön saloihin länsimaisella varmistuksella näyttävät lontoonkieliset mieluiten perehtyvän Duangkaew Cuisinessa. Sen vankkumattomimmat kannattajat toteavat sen olevan koko Hua Hinin paras ravintola. Asiasta on turha, ainkaan heidän kanssaan, väitellä.

Hua Hin Todayssa julkaistun englanninkielisen jutun kuvineen pääset lukemaan tuosta alta:

The best restaurants in Hua Hin, according to people that live here

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: