+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Kaupungintalolla suunnitellaan keskusta-alueen rantakadun oikeanpuoleiselle kaistalle pysäköintikieltoa.

Pattayan rantakadun liikenne kulkee yhteen suuntaan ja sillä on neljä kaistaa, sanotaan kaupungintalolla. Noin 15 vuotta sitten joku brittiläinen liikennesuunnittelija totesi Pattaya People -lehden sivuilla käytössä olevan ainoastaan kaksi kaistaa ja se yksisuuntaisuuskin kulkee väärään suuntaan.

Liikennesuunnittelija perusteli väitteensä sangen pätevästi kertomalla kummallekin puolelle rantakatua pysäköidyistä ajoneuvoista, jotka käytännössä tuhoavat ajomahdollisuudet kummallakin kadun reunimmaisella kaistalla ja sitä väärään suuntaan yksisuuntaisuutta hän ei sen kummemmin perustellut. Kunhan kysyi, kuinka sujuvasti liikenne soljuisikaan Pattaya Tailta  tai kakkoskadulta rantakadulle mentäessä tai pohjoispään Delfiiniliikenneympyrässä, mikäli liikenne rantakadulla ja kakkoskadulla olisikin yksisuuntaista päinvastaisiin suuntiin.

Tiesitkö, että Thaimaan Suomalainen oli vuosina 2006-2008 osa Pattaya People Media Groupia?

No tietäähän sen, mitä siitä seurasi. “Tämä on Thaimaa eikä täällä tehdä asioita niin kuin Euroopassa” ja “Älkää te ulkomaalaiset tulko tänne opettamaan, kuinka täällä pitäisi elää”, olivat yleisimmät teemat julkisessa keskustelussa. Kiihkeän polemiikin päätökseksi asioille ei tehty yhtään mitään, vaikka tilaisuus olikin auennut.

Nyt rantakadulla halutaan edistää liikenteen sujuvuutta ennen kuin kiinalaisturistien kansoittamat isot bussit palaavat katukuvaan. Hanketta hidastaa kuitenkin se, että kaupungintalolta on aiemmin luvattu rantakadun varrella toimiville kauppiaille ja katukauppiaille enemmän pysäköintitilaa kadun varteen Jomtien Beachin mallin mukaisesti.

Kaupungintalolla viime viikolla pidetyssä kokouksessa todettiin rantakadun lisäksi Walking Streetin, Central Pattaya -kauppakeskuksen kummankin puolen ja eri puolilla kaupunkia, mm. Thepprasit Roadilla tehtävien katutöiden ja Pattaya Nuan linja-autoaseman kohtien muodostavan liikenneongelman, joka vaatii selvittämistä.

Minkäänlaista ratkaisuesitystä ei sekään kokous kyennyt tuottamaan.

Jomtienin rantakadulle nämä turistibussit kyllä mahtuvat sen kummemmin liikennettä häiritsemättä, mutta yritäpä pysäköidä tämmöinen Pattayan puolella rantakadun varteen.

1 comments

  1. A. Juhana Keronen

    Tyypillinen thaimaalainen kompromissi kauppiaiden ja liikenteen sujuvuusvaatimusten välilllä on tietenkin laittaa pysäköintikiellot vain jollekin osalle rantakatua, mikä vesittää koko homman. Suma alkaa ja liikenne seisoo juuri siinä kohdassa, missä se pysäköintikielto päättyy ja pysäköidyt autot tukkivat jälleen tien.

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: