+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Syyskuu ja lokakuu ovat olleet meille hyvin opettavaista aikaa.

Ensimmäinen opetus oli se, että kaikki ei välttämättä aina suju niin kuin valssi kesäyössä, vaikka asia olisi valmisteltu kuinka hyvin etukäteen. Viittaan tällä toimituksen Suomeen muuttoon ja sitä seuranneisiin komplikaatioihin niin uutistoiminnan kuin tilaustenkin suhteen. Onneksi kaikki tuo alkaa olla takana päin.

Toinen viime aikoina opittu asia on semmoinen, että jossain Pakistanissa tai Japanissa saa tapahtua vaikka Jeesuksen toinen tuleminen ilman, että se ainakaan meidän lukijoitamme kiinnostaa. Japanin tämän vuosituhannen mullistavin poliittinen tapahtuma ja Pakistanin paljon Thaimaata suuremmat mellakat tavoittivat suurin piirtein molemmat lukijat, eli niihin suuntiin emme enää tuhlaa ruutia.

Kolmas, ainakin minulle uusi asia, olivat maakohtaiset asiakasmäärämme. Minä kun olen aina kuvitellut, että meillä on asiakkaita eli tilaajia ja ilmoittajia joko Suomesta tai Thaimaasta eikä sitten juuri muualta. Väärässäpä olin. Eniten meillä toki on asiakkaita Suomesta, mutta yllättävä kakkonen onkin Espanja. Tämä selittynee Gizmon lehtimiesvuosilla Espanjassa? Kolmantena tulee sitten Thaimaa ja viiden sakkiin yltävät myös Norja ja Englanti.

Neljäs oppimamme asia on sitten se, etteivät suomalaiset yhtään tykkää siitä, kun heille kerrotaan totuus Suomen koronavirusasioista. Ei suomalaisille saa mennä kertomaan, että tilastollisesti Suomi pärjää näissä koronaviruksen torjunta-asioissa ihan hyvin niin kauan kuin Suomen lukuja verrataan sellaisiin viruslinkoihin kuin USA, Espanja ja Englanti. Kun vertailukohdaksi otetaan maat, joissa koronavirustilanne on oikeasti hallinnassa, niin Suomen tilanne etenkin väkilukuun suhteutettuna näyttäytyy suorastaan katastrofaalisen karmeana. Se on totuus, joka ei millään selittelyllä muuksi muutu.

Mutta mennään päivän epistolaan, jonka mukaan lokakuun aikana Thaimaan Suomalaisen sivustolla käytiin yhteensä 91.962 kertaa ja suosituin juttu oli etenkin kiinalaisturisteista kertova

ja sen jälkeen vasta äskettäin julkaistu

Kolmanneksi pääsi lähes yhtä usein luettu juttu matkavakuutusten hinnoista,

joka sekin oli julkaistu vasta 27.10. Tähän juttuun liittyen semmoinen mielenkiintoinen havainto, että se kirvoitti nimimerkin Moong Koongin yrittämään jopa kahden mielipiteen julkaisua nimimerkin suojissa, mutta koska säännöt ovat sääntöjä, niin ainoastaan omalla nimellä meille lähetetty lukijapalaute julkaistaan. Nimimerkin suojista voi vapaasti huudella jollain toisella keskustelupalstalla.

Mainostajien puolella näkyy, että kaikki Thaimaata koskeva tieto on kovassa kurssissa sielläkin. Niinpä kuukauden klikatuimmat bannerit Hans Lankarin superbannerin jälkeen olivat tutut Hua Hinin Seudun Suomalaiset, Pattaya Suomi -seura ja kaikkien Suomi -seurojen kattojärjestö Suomi-Seura ry. Lokakuussa Hua Hinin Seudun Suomalaisten banneri kiinnosti jostain syystä lähes yhtä paljon kuin kahden seuraavan bannerit yhteensä. Mitähän siellä on tekeillä?

Kun lopuksi vielä todetaan Markuksen ja Hannen muuttaneen pois Thaimaasta ja heidän muuttonsa myötä myös Hop into my boots -blogin poistuneen vierailevien kirjoittajien blogivalikoimasta, niin alkaa tämän kuukauden pääkirjoitukseni olla yhtä tarkkaan taputeltu kuin tuleva turistikausi Thaimaassa. Vaikea uskoa kenenkään enää pääsiäiseksi tai vapuksi perinteiseen talvikohteeseensa menevän, sillä juuri pääsiäisenä on Thaimaan tyhjentyminen suomalaisista perinteisesti alkanut ja vappuun mennessä se homma on yleensä ollut valmis.

Mutta pysytään me siitä huolimatta ajan tasalla Thaimaan tapahtumista ja toimituksen puolesta lupaan teille jatkossakin ajantasaista tietoa niin viranomaismääräyksistä kuin uusista ajan ilmiöistäkin aina niiden ilmaantuessa. Siellä maksullisella puolella taustoitamme edelleen asioita vastaamalla kysymyksiin kuka, miksi ja miten.

Marraskuun aikana aion itse tutustua ainakin seuraaviin eksoottisina pitämiini ennennäkemättömyyksiin täällä Suomessa:

  1. Talvirenkaat ja niiden vaihto
  2. Pikkujouluperinne
  3. Lumen kolaus (kelien salliessa)
  4. Katujen hiekotus (kielien salliessa)
  5. Lohko- ja sisätilalämmittimet autoissa

Eilen minä jo tutustuinkin lumiharjaan ja jääskrapaan. Jos joku olisi Thaimaassa tullut minulle niitä näyttämään ja alkanut selittää mitä niillä tehdään, niin olisin sanonut, että lopeta se valehteleminen.

Luck

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: