+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Kulunut kuukausi on, jälleen kerran, selvästi osoittanut meille, miksi on tärkeää Thaimaan asioita käsittelevän suomalaislehden toimittajien aina silloin tällöin oleskella ainakin jonkun aikaa Suomessa.

  1. Saa kuvan siitä, mitä Aasiaa koskevia asioita Suomen mediassa uutisoidaan. Meille tämä tarkoittaa mm. sitä, että Thaimaansuomalaisen on aivan turha lähteä uutisoimaan joistain Hong Kongin mellakoista yhtään mitään, sillä suomalainen media on ennestään täynnä niitä koskevia uutisia.
  2. Saa selkeämmän kuvan suomalaisesta tämän päivän arkitodellisuudesta eli siitä, mikä thaimaalaisessa arkitodellisuudessa on niin suomalaisesta poikkeavaa, että sen on pakko kiinnostaa meidän lukijoitamme.
  3. Luckin matkakokemuksia seuratessa (klikkaa tuosta oikealla olevasta bannerista MaijaGizmon Facebook -sivuille) näkee selvästi, kuinka thaimaalainen mentaliteetti eroaa suomalaisesta.
  4. Pääsee paikan päällä vertaamaan sitä, mihin suomalaisen nettotulot riittävät thaimaalaiseen verrattuna.
  5. Oppii aivan eri tavalla arvostamaan suomalaista rehellisyyttä, thaimaalaista välittömyyttä jne.
  6. Näkee, mihin suuntaan Thaimaakin on jossain vaiheessa menossa, mutta näkee myös ne virheet, joita Thaimaan tulisi vääränlaisen kehityksen seurauksena välttää. Otan tästä esimerkkinä suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kommentoimatta asiaa tässä yhtään sen enempää.

Ja kyllähän ihmisellä kerran vuodessa on pakko kunnon loma olla. Vaikka meillä siinä mielessä kulkivatkin työt mukana, että näitä sivuja on päivitetty pitkin lomaa, niin onhan se ihan eri juttu tehdä näitäkin hommia jossain Saimaan saaressa ja ruveta sen jälkeen pikku hiljaa saunan lämmityspuuhiin kuin päivystää hiki silmässä uutisvirtaa Thaimaan toimituksessa ja ampaista sitten asiakaskäynneille.

Syyskuussa on taas Luckin vuoro palata ääneen tällä palstalla. Meillä on vielä viikko lomaa jäljellä. Tiistaina 3.9. ollaan jälleen kustannuspaikalla. Hyvää kesänjatkoa kaikille!

Gizmo

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: