+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Pattayalle on erittäin tyypillistä se, että kun joku asia kielletään kerran, niin kieltoa noudatetaan ehkä viikon ajan ja sen jälkeen alkaa pikku hiljaa, mutta vääjäämättä “saavutettujen etujen” palauttaminen ennalleen.

Näin on myös pattayalaisten liiketilojen edustalta löytyvien “omien” pysäköintipaikkojen laita. Yleiselle kadulle kun ei yksityinen ihminen eikä yritys saa viedä minkäänlaisia esteitä, kuten tuoleja tai keiloja esimerkiksi liiketilansa edustaa koskevan pysäköintikiellon merkiksi.

Kaupungintalolle tulleissa lukuisissa valituksissa on kerrottu mm. yleisen kadun varteen autonsa tai moottoripyöränsä pysäköineille tulleista uhkauksista, joiden mukaan heidän ajopeleilleen saattaa koitua vakavia vahinkoja, mikäli se jätetään täysin sallitulle paikalle jonkun liiketilan eteen. Toinen valitusten aihe on se, että sallituille pysäköintipaikoille ilmestyneet esteet tekevät pysäköinnin näillä paikoilla mahdottomaksi.

Pysäköintiä rajoittavien tuolien ja pöytien kadulle asettelun lisäksi myös mainoskylttien pystyttäminen jalkakäytäville ja kadulle on kiellettyä. Kuva Pattayan soi kuutoselta.

Niinpä kaupungintalon oma erityisoperaatioiden osasto, Special Task Unit, kävi perjantaina 19.5. perkaamassa kakkoskadun varrelle viritellyt pysäköintikieltokyhäelmät jälleen kerran pois pysäköintipaikkoja tukkimasta. Yrittäjät luonnollisesti vastustivat operaatiota väittäen liiketilojensa eteen pysäköityjen autojen tekevän miltei mahdottomaksi asiakkaiden päästä heidän baareihinsa, kauppoihinsa ja hieromasalonkeihinsa.

Vastaväitteistä huolimatta kaupungintalon väki takavarikoi kymmenkunta laittomasti pysäköintitiloja tukkinutta tuolia ja muistutti kaikkia liiketilojen haltijoita siitä, että seuraavalla kerralla seurauksena on 10.000 bahtin (n. 270 €) suuruinen sakko, mikäli samalle asialle vielä kerran täytyy tulla.  Viimeksi tuoleja ja muuta katua ja jalkakäytäviä tukkinutta sälää takavarikoitiin Soi kuutoselta.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: