+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Omatoimimatkailijat näyttävät löytäneen kaakkoisen Aasian.

Ihmisten lomatottumukset muuttuvat koko ajan. Keihäsmatkat olivat aikoinaan 70 -luvun sensaatio ja 80 -luvun kaupunkilomat ovat jokaisen muistoissa. Praha, Venetsia, Rooma ja Ateena tulevat hakematta mieleen. Viikkolomaosakkeet tulivat muotiin joskus 1980 -luvun loppumelskeissä ja mikä ettei – 1990 -luvun lamassakin ihmiset matkailivat siten, että alkuperäinen investointi omaan lomaosakkeeseen olikin tallessa kotimaassa joko Katinkullan tai vaikka Lomapörssin vaihtolomaosakkeessa. 2000 -luku toi tullessaan harrastelomat. Nyt mennään golfaamaan, vaeltamaan, purjehtimaan ja sukeltamaan ulkomaan kohteisiin. Lasketella on toki osattu ennenkin.

Internet mullisti matkailun

Tänä päivänä kaikille on selvää, että lentoliput on kätevintä, vaivattominta ja edullisinta ostaa netistä. Vielä 10 vuotta sitten asia ei ollut alkuunkaan niin selvä ja 90 -luvulla suorastaan utopinen haave. Netissä voi vertailla lentohintoja, hotellihuoneita, matkavakuutuksia jne. Netti on helpoin väline myös silloin, kun omatoimimatkailijan kertakaikkiaan nyt vain pitää äkkiä löytää edullinen lento Bangkokiin. Bangkokiin siksi, että valtaosa Thaimaan omatoimimatkoista alkaa sieltä. Niin tämäkin.

Rantaloma vai kaupunkiloma? Vai molemmat?
Rantaloma vai kaupunkiloma? Vai molemmat?

One night in Bangkok

Ja kun kerran Bangkokiin on lennetty, niin mihin ihmeeseen sieltä heti on niin hirveä kiire? Jää yöksi. Jää viikonlopuksi. Toivuskele kaikessa rauhassa pitkästä lennosta ja aikaerosta jossain kaupungin lukuisista ilmastoiduista hotellihuoneista hintaluokassa 25 – 35 euroa/yö. Suunnittele rauhassa tulevia offensiiveja ja katsele mitä esimerkiksi Bangkokin maailmankuululla varkaiden torilla on sinulle tarjottavaa. Bangkokin mittasuhteista saa kuvaa jo siellä, sillä pelkästään varkaiden torilla ei yksi päivä mihinkään riitä. Bangkokin Chinatownista myös reppureissaaja löytää haluamansa majoitusvaihtoehdon jopa alle 15 euron hintaluokassa/yö.

Kätevästi kiskoilla

Bangkokin liikenneruuhkista on puhuttu paljon ja kirjoitettu vielä enemmän mutta tosiasia on, että kaupungissa pääsee sangen vaivattomasti ja nopeasti pisteestä A pisteeseen B kunhan vain kaappaa mukaansa Skytrainin ja metron reittikartat miltä tahansa asemalta ja sinne jäävät Bangkokin ruuhkat. Ylä- tai alapuolelle. Kyyti on mukavaa, ilmastoitua ja tasaista – kuin kiskoilla. Junailun voi muuten aloittaa jo Suvarnabhumin lentokentältä, jonka alimmasta kerroksesta löytyy kätevä junayhteys aivan Bangkokin ydinkeskustaan. Matka-aika reittivalinnasta riippuen 30 – 45 minuuttia ja kyydin hinta halvimmillaan sydäntä riipaisevat 40 bahtia eli vähän yli euron!

Bangkok Sky Train, eli ilmaratajuna on Metron ohella kaupungin kätevin matkustusmuoto.
Bangkok Sky Train, eli ilmaratajuna on Metron ohella kaupungin kätevin matkustusmuoto.

Mennään bussilla!

Joukkoliikenne on tässä osassa maailmaa aivan käsittämättömän halpaa. Linja-autokyyti Morchitin tai Ekamain asemalta Pattayalle maksaa kolme ja puoli euroa ja kestää parisen tuntia. Mikäli haluat välttää keskustan aamu-, aamupäivä-, keskipäivä-, iltapäivä- tai iltaruuhkaa, niin mene junalla takaisin lentokentälle ja hyppää sieltä Pattayan Jomtienin puoleiseen rantaan menevään lentokenttäbussiin. Tällöinkin matkan kokonaishinta vielä pysyy viiden euron kantturassa. Pattaya ei enää ole se unelias kalastajakylä, jonka aika oli unohtanut eikä myöskään se lomasodoma, joksi se myöhemmin kehittyi vaan siisti, selkeä ja turistiystävällinen merenrantakaupunki, jonka hintataso on paljon edullisempi kuin muiden Thaimaan turistikohteiden. Näkemistä ja tekemistä riittää, sillä Pattaya on kaupunki- ja rantaloman yhdistelmä. Lavataksi tai bahtibussi, kuten sitä usein kuulee nimitettävän, maksaa kaupungin sisäisessä liikenteessä vain 10 bahtia/suunta (n. 25 snt) ja kyytiin voi nousta mistä vain.

Yli aaltojen

Tiesitkö, että Pattayan ja Hua Hinin välinen etäisyys on vain 85 km? Meritse. Säännöllistä laivayhteyttä on pari yrittäjää viimeksi kuluneiden 10 vuoden aikana käynyt kokeilemassa, mutta jostain syystä homma ei vain tunnu toimivan. Matkatoimistoista voi kysellä venekyytejä Hua Hinin suuntaan ja Na Jomtienin satamasta löytyvä suomalaiskipparikin kyllä lähtee kyytimieheksi, kun kalastuskiireiltään ehtii. Autolla pääsee toki halvemmalla, mutta se kestää reilut viisi tuntia ja puolimatkassa väijyy vielä Bangkokin aamu-, aamupäivä- jne. tai iltaruuhka.

Junassa on hauska matkustaa

Hua Hin on leppoisa ja rauhallinen pieni merenrantakaupunki, josta löytyy majoitusta joka lähtöön ja budjettiin. Paikkaa pidetään eräänlaisena Thaimaa -golfin ykköspaikkana vaikka pattayalaiset kyllä kärkkäästi mainitsevat kaupunkinsa ympäristöstä löytyvän paljon enemmän golf -kenttiä kuin Hua Hinin seudulta. Hua Hinissä puolustaudutaan sanomalla kaupungin osanneen ainakin hinnoitella pelimaksunsa ykköspaikan arvoisella tavalla ja onhan se Black Mountain pähee paikka, ei siitä pääse mihinkään. Lisäksi Thaimaan vanhin golf -kenttä sijaitsee Hua Hinissä. Aivan keskustan tuntumassa rautatieaseman takana.

Varmasti ainakin riittävän monta kertaa kuvattu kuninkaallinen odotushuone, Hua Hin.
Varmasti ainakin riittävän monta kertaa kuvattu kuninkaallinen odotushuone, Hua Hin.

Sinne asemalle johtavat kiskot puolestaan tulevat Bangkokista ja vievät pitkälle etelään aina Malesian puolelle, jossa vastaan tulee ensimmäisenä Penang tai oikeammin sen aseman nimi on Butterworth. Yön yli kestävä junamatka ei maksa mitään, jos ajattelee asiaa niin, että yöpymällä junassa tulee säästäneeksi hotellihuoneen hinnan. Butterworthista voi jatkaa matkaa lautalla kohti Penangin saarta ja Georgetownin kaupunkia ja sieltä edelleen kohti uusia seikkailuja. Soho Pubin kautta, kuinkas muuten.

Georgetownissa on aina jotain tekeillä.
Georgetownissa on aina jotain tekeillä.

 

 

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: