+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Bangkokin BTS SkyTrainin uutta Gold Line -linjaa aletaan operoida kiinalaisilla monorail -kiskobusseilla, joissa on kumipyörät eikä lainkaan kuljettajaa.

Keskiviikkona 16.12. liikenteelle avattava Gold Line tulee liikennöimään Silom -runkolinjan Krung Thon Buri -aseman sekä Khlong Sanin aseman välillä. Nyt avattavan ensimmäisen rataosuuden mitta on kahdeksan kilometriä ja pääteasemien välissä on yksi asema nimeltään Charoen Nakhon.

Linjan avajaisia tulee kunnioittamaan läsnäolollaan itse pääministeri Prayut Chan-o-cha. Onhan kyseessä sentään valtakunnan ensimmäisen ohjaajattoman joukkoliikennevälinelinjan avajaiset. Matkustajattomaksi linjaa ei sentään ole suunniteltu, vaan sitä ennakoidaan käytettävän n. 42.000 matkan verran päivittäin.

Linja yhdistää lukuisat linja-auto- ja junalinjat sekä Bangkokia halkovan Chao Phraya -joen jokilaivat toisiinsa. Toinen uuden linjan vetovoimatekijä on hyvä yhteys Iconsiamin ostoskeskukseen.

Linjan 2,68 kilometrin mittainen jatko-osa avataan vuoden 2023 aikana ja se tulee yhdistämään myös metron Purple Line -linjan jälleen yhdessä paikassa SkyTrainin kanssa.

Thaimaan Suomalaisen neuvo kaikille teille, joiden syystä tai toisesta on pakko asua Bangkokissa: Asukaa joko metro- tai SkyTrain -aseman läheisyydessä. Ne ovat etenkin ruuhka-aikoina ylivoimaisesti paras keino siirtyä paikasta toiseen pitkien etäisyyksien ja parkkipaikkojen puutteen riivaamassa kaupungissa.

Tältä se näyttää silloin, kun asemalaituri ei peitä kumipyöriä. Keskellä oleva kisko hoitaa ohjauksen ja asemalaitteet lähdöt ja pysähtymiset. Pikkukuvassa pyörät on jostain syystä haluttu peittää spoilereilla.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: