+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Luulisi, etteivät maailmanpolitiikka ja kaiken maailman kulkutaudit temppeleihinsä vetäytyneitä munkkeja juurikaan hetkauta, mutta ei ole kaikki miltä näyttää, kuten laulussakin sanotaan.

Neljä kamputsealaista munkkia pidätettiin temppelistä Khon Kaenissa tiistaina 17.5. näiden tultua laittomasti Thaimaan puolelle vailla minkäänlaisia matkustusasiakirjoja. Kaikkien munkkien huume- ja koronatestit osoittautuivat negatiivisiksi.

Poliisit suorittivat etsinnän Khon Kaenin kaupungissa sijaitsevaan Wat Wutharamin temppeliin yleisövihjeen perusteella. Poliisille tulleen tiedon mukaan kamputsealaisia munkkeja oli majoittunut temppelille, josta he lähtivät muiden munkkien tavoin aamuisin keräämään almuja, kuten Thaimaassa tapana on.

Munkeilla on aina matkassaan tällainen munkkipassi, joka todistaa, kuka hän on ja minne tarpeen vaatiessa voi ottaa yhteyttä.

Saamiensa tietojen perusteella poliisit menivät tapaamaan temppelin apottia, jolta pyysivät luvan saada tarkastaa kaikkien temppelialueella asuvien munkkien ja noviisien henkilöllisyydet. Lupa myönnettiin ja seuranneissa tutkimuksissa poliisit löysivät munkkien joukosta neljä kamputsealaista, joiden munkkipassit olivat kyllä kunnossa, mutta maahantuloon oikeuttavia passeja tai muitakaan matkustusasiakirjoja ei miehillä ollut.

Kamputsealaiset vietiin Wat Klangin temppeliin, jossa heidät erotettiin munkkiveljeskunnasta. Tämän jälkeen oli vuorossa kyyti kaupungin keskuspoliisiasemalle, jonne he jäivät odottamaan karkoitustaan.

Khon Kaenin poliisipäällikkö Preecha Kengsarikij kertoi miesten olevaan iältään 25-40 -vuotiaita ja tulleen Thaimaan puolelle Kap Choengin alueella Surinin provinssissa, jossa heidät oli vihitty munkeiksi. Surinista matka oli jatkunut jalan kohti Khon Kaenia. Yösijat matkan aikana olivat löytyneet tienvarren temppeleistä.

Kolme kaikkiaan neljästä kamputsealaisesta on jo löytynyt. Poliisi tutkimassa heidän tavaroitaan Wat Wutharamissa.

Wat Wutharamiin päästyään he olivat omaksuneet muidenkin munkkien noudattamat päivittäiset rutiinit ja olivat jopa onnistuneet lähettämään keräämiään rahoja Kamputsean puolelle jääneille perheilleen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: