+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Uusi reitti avattiin vasta elokuun 2. päivänä.

Ei auta mikään. Nok Air on jo 10. lentoyhtiö, joka on huomannut Nakhon Ratchasiman ja Chiang Main välillä lentämisen kannattamattomaksi puuhaksi. Aiemmin saman havainnon ovat tehneet Thai Airways International, Air Andaman, Air Asia, Air Phoenix, Happy Air, Thai Regional Airline, Kan Air, ja New Gen Airways. Listalla on vain kahdeksan nimeä, koska Nok Air on yrittänyt samalla välillä kerran aiemminkin, mutta sekin hanke loppui neljä vuotta sitten.

Nyt kokeiltiin lentää 86 -paikkaisella Bombardier Q400 -turbopropellikoneilla. Samalla konetyypillä, jolla loppuu lento Nok Airilla myös Bangkokin ja Betongin välillä heti voimassaolevan sopimuskauden päättyessä. Syy on molemmilla reiteillä sama: matkustajien vähyys. Joillain lennoilla on ollut ainoastaan yhdeksän matkustajaa.

Kuinkahan Nakhon Ratchasiman lentokentälle käy sinä päivänä, kun se luotijunayhteys Bangkokiin valmistuu, mikäli kentälle ei tule lentoja muualta kuin Bangkokista?

Ilmeisesti Koratin seudulla koetaan tärkeäksi lentoyhteys Chiang Maihin, koska Nakhon Ratchasiman kuvernöörin Wichian Chantaranothain kerrotaan ottaneen videopuhelun Nok Airin CEO:n Wutthiphum Jurangkoolin kanssa ja tarjonneen tälle jotain ekstraa reitin ylläpitämisestä jatkossakin. Ilmeisesti osapuolet eivät ole päässeet neuvottelutulokseen, koska ainakaan Nok Air ei ole kertonut mitään uutta aiempaan lopetuspäätökseensä liittyen.

Taitaa olla Nok Airilla vähän isompi siivous menossa?

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: