+66 8 2913 6399 | Suomi +358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Thaimaan National Health Security Office (NHSO) on saanut 150.000 Molnupiravir -tablettia jaettavaksi koronavirusoireista kärsiville potilaille.

NHSO:n pääsihteerin, tohtori Jadej Thammatachareen mukaan lääkkeet jaetaan keuhko-oireista kärsivien potilaiden lisäksi niille, joilla tiedetään olevan sellaisia piileviä sairauksia, jotka tekevät koronatartunnoista tavallistakin vaarallisemman. Lääkkeitä ei jaella raskaana oleville tai imettäville naisille.

Esimerkkeinä lääkkeitä saavista piileviä sairauksia potevista tohtori mainitsi esimerkiksi sydän- ja munuaistaudeista kärsivät ja HIV -positiiviset potilaat.

Tohtori Jaredin mukaan Molnupiravir ehkäisee viruksen lisääntymistä ja vaikuttaa tätä kautta virusoireita lieventävästi. Lääke on sekä CCSA:n että Terveysministeriön hyväksymä.

King Chulalongkorn Medical Hospitalin johtaja Chanchai Sittipunt on Bangkokin kuvernööri Chadchartin kaksosveli.

Ilmeisesti viranomaisista riippumattomien lääkärien heinäkuussa esittämä huoli koronaviruslääkkeiden loppumisesta Thaimaassa on ollut hyvinkin aiheellinen, sillä nyt mm. King Chulalonhkorn Medical Hospitalin johtaja, tohtori Chanchai Sittipunt on kehoittanut julkisesti ihmisiä olemaan ottamatta koronaviruslääkkeitä ilman lääkärin määräystä. Thaimaalaisten tiedetään ostaneen joukoittain koronaviruslääkkeitä, mistä vain käsiinsä ovat saaneet.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: