+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Toinen kuluneen viikonlopun palkituista oli Buddha Hillillä sijaitsevan New Nordic Resortin alueella toimiva ravintola New Nordic Steaks & Grill. Tällä kertaa valinta aiheutti jo hieman keskustelua vaikkei se itse ravintolasta johtunutkaan.

Pratamnak Soi 4:n varrelta löytyvä New Nordic Steaks & Grill herätti huomiota ensimmäisen kerran pari – kolme vuotta sitten, kun Michelin -kokeistaan tunnetun ravintola News Steaks & Grillin toinen omistaja Anders Eliasson myi osakkeensa yhtiökumppanilleen ja otti vastaan New Nordicin rakennuttaja Kurt Svendheimin heittämän haasteen tavoitteenaan luoda “jos ei aivan Pattayan parasta, niin ainakin helposti kärkikolmikkoon kuuluva ravintola”. Samoissa tohinoissa muuten News Steaks & Grillin toinen kokki Pelle Pettersson päätti perustaa oman ravintolan ja sen seurauksena Jomtienin puolella asuvilla nyttemmin on riemunaan rantakadulla toimiva huippuravintola Akvavit.

Hyytävän ammattitaitonsa ja massiivisen budjettinsa turvin Andy toteutti haaveensa viimeistä piirtoa myöten jopa niin vakuuttavalla tavalla, että kun kävimme pari vuotta sitten testaamassa valmista ravintolaa jutun teon merkeissä, vietti Luck melkein koko seuraavan päivän puhelimessa kertoen perheenjäsenilleen, ystävilleen ja kelle tahansa, joka vain viitsi kuunnella missä oli ollut, mitä oli syönyt ja ennen kaikkea sen, kuinka häntä PALVELTIIN.

Lauantaina 22.10. vuorossa ollut ja ainoastaan ruokien valmistukseen omistautunut porukka. Keskellä paikan pomomies, ruotsalainen Anders Eliasson.
Lauantaina 22.10. vuorossa ollut ja ainoastaan ruokien valmistukseen omistautunut porukka. Keskellä paikan pomomies, ruotsalainen Anders Eliasson.

No, huippuravintoloiden hinnat ovat huippuravintoloiden tasoa ja se aiheutti raatilaisten kesken pientä keskustelua. Toki on niin, että parhaat raaka-aineet, parhaat viinit ja vaikka tuo kuvassa toisena oikealla näkyvä ranskalainen pääkokki lisäävät kustannuksia, mutta eipä tuo suomalaisiin huippuravintoloihin verrattuna mikään kallis paikka ole. Joillekin paikka on ainutkertainen elämys ja toisille joka ikisen loman ehdoton must.

Testiryhmämme suosittelee lohta kaikissa muodoissaan, sisäfilettä joko bearnaise- tai talon omalla kastikkeella ja hinta-/laatusuhteeltaan aivan erinomaisia chileläisiä punaviinejä. Myös hovimestarin tai itsensä pääkokin kanssa kannattaa keskustella juuri sen ravintolaillan tuoreimmista illallisvaihtoehdoista. Heillä kun on tapana käydä henkilökohtaisesti keskustelemassa asiakkaiden kanssa siitä, kuinka ateriasta saa mahdollisimman täydellisesti tämän makumieltymysten mukaisen. Juuri tällaisen keskustelun tuloksena eräs testiryhmäläisemme päätyi syömään karitsaa punaviinikastikkeessa.

Ja kuvitelkaa, että on sellaisiakin ihmisiä joille tuo tuommoinen ravintolasyöminen on jokapäiväistä kauraa.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: