+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

“Ei ollut hyvä juttu tämä” kirkuu yksi ja toinen sanoo Cha-Am Beachin menettäneen osan charmistaan uusien betonirappusten myötä.

Peruste niiden uusien rappujen rakentamiselle oli eroosion torjuminen, mutta torjuntavoitolla oli näemmä hintansa. Rappusia kohtaan esitetty kritiikki on ollut kovaa. Rumiksikin niitä on moni sanonut ja yksimielisiä ollaan siitäkin, etteivät ne sovi alkuunkaan Cha-Amin rannan luonteeseen.

Facebookin Beach for Life -sivuilla näytetyt kuvat Cha-Amin rannasta ennen ja jälkeen siellä tehtyjen muutostöiden nousi ensin nettihitiksi ja päätyi sieltä televisioon Thai PBS -kanavan tehtyä erikoisraportin Cha-Amin rannasta.

Ei näytä yhtään hyvältä, kommentoidaan Facebookissa.

Bangkokin asukkaiden ikiaikainen viikonloppukohde Cha-Am Beach oli ennen tunnettu pitkästä ja valkoisesta rannastaan, mutta ei ole enää, ohjelmassa sanottiin.

Nettikansa kertoo niistä osista rantaa, joihin ei enää pääse muulloin kuin matalan veden aikaan ja vihreästä sammaleesta, jota portaille muodostuu. Lisäksi rappuset toimittavat pärskeitä rannalla olijoiden päälle mainingin osuessa sopivasti niihin.

Viranomaiset sanovat työn olleen välttämätön rannan suojelemiseksi. The Department of Public Works an Town & Country Planningista kerrotaan rappusia tulevan vielä lisää. Yhteensä kolmen kilometrin verran kolmelle eri alueelle pitkin rantaa.

Projektiin on budjetoitu 220 miljoonaa bahtia (n. 5,7 meur).

Viimeksi Cha-Amin rannat saivat valtakunnallista julkisuutta, kun joukko poliiseja Nakhon Ratchasimasta ajoi rantaan oikein poliisiautolla ja alkoi viettää vapaapäivää Cha-Amissa.

 

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: