+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaassa kehitelty koronatartuntoja torjuva nenäsumute on valmis myyntiin syyskuuhun mennessä.

Tuote on Chulalongkornin ja Silpakornin yliopistojen sekä Health Systems Research Instituten (HSRI), Government Pharmaceutical Organisationin (GPO) ja Siam Biosciencen yhteistyön tulos.

Hallituksen apulaistiedottaja Rachada Dhnadirek kertoi yhteistyösopimuksen allekirjoituksen tapahtuneen 28.2. Yksi yhteistyön tavoitteista oli tuottaa kv. tason thaimaalaista osaamista oman maan kansalaisten käytön lisäksi myös vientiin.

– Sumute on jo saanut Thaimaan Food and Drug Administrationilta (FDA) valmistusluvan ja myös ISO -sertifikaati tuotteella on vientimarkkinoita varten, kertoi puolestaan GPO:n apulaisjohtaja Rangsee Patlee.

On kyseessä sitten sumute tai rokote, niin sen kehittely ja testaus on aikaa viepää puuhaa.

Sumutteen lisäksi Thaimaassa on tutkittu mahdollisuuksia alkaa valmistaa täysin omaa koronarokotetta. Rokotetehdashan Thaimaassa jo toimii tuottaen AstraZenecan koronarokotteita. HXP-GPOVac -työnimellä kulkeva rokote on jo testausvaiheessa. Tähän mennessä tehdyt testit osoittavat rokotteen olevan erityisen sopiva koronaviruksen Omicron -variantin torjuntaan.

Rokote tulee käymään läpi vielä yhden testikierroksen ja jakeluun se tulee saatuaan FDA:n hyväksynnän.

Tiedottaja Rachada totesi lopuksi, että vaikka näitä koronarajoituksia nyt lievennetäänkin ja virus julistetaan kohdakkoin kotoperäiseksi tartuntataudiksi, niin ei se itse virus siitä vielä mihinkään katoa ja siksi sitä vastaan tulee suojautua jatkossakin.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: