+358 44 986 6396
toimitus@thaimaansuomalainen.com

Thaimaan neljäs virallinen apinarokkotartunta raportoitiin Bangkokissa perjantaina 5.8.

Potilas on 22 -vuotias thaimaalainen nainen, jonka tiedetään vierailleen usein ulkomaalaisten suosimissa after dark -paikoissa.

DDC:n johtaja Opas Karnkawinpongin mukaan naiselle nousi kuume 29.7, mutta hän jatkoi viikonloppuna baarivierailujaan ulkomaalaisten ja thaimaalaisten ystäviensä seurassa. Lauantaina 30.7. hänen käsiinsä ja jalkoihinsa alkoi ilmestyä rakkuloita, jotka sittemmin levisivät kaikkialle vartaloon.

Keskiviikkona 3.8. nainen hakeutui hoidettavaksi samut prakanilaiseen sairaalaan, jossa otetut kokeet paljastivat naisen saaneen apinarokkotartunnan. Testinäytteet analysoitiin Chulalongkornin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan laboratoriossa.

Jälkisiivous. Terveysviranomaiset siivoamassa ja desinfioimassa Phuketissa apinarokkotartunnan saaneen nigerialaismiehen asuntoa. Kuva: DDC.

– Nyt potilas on hoidettavana Bamrasnaraduran tartuntatautien instituutissa, kertoi tohtori Opas.

22 -vuotias on ensimmäinen nainen Thaimaassa, jolla on todettu apinarokkotartunta. Samat toimenpiteet ovat käynnissä kuin aiemmillakin potilailla, eli nyt jäljitetään kaikkia naisen kanssa tekemisissä olleita mukaan lukien hänen kaksi asuinkumppaniaan. Tohtori Opas muistuttaa, ettei apinarokko tartu kovin herkästi ihmisten välillä.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: