+66 8 2913 6399
thaimaansuomalainen@gmail.com

Suomessa kerrottiin takavuosina vitsiä, jossa nimimerkki Epätietoinen kyseli, saako naapurin tontille rakentaa?

Yllättävää kyllä, naapurin tontille rakentaminen on Thaimaassa melkoisen yleistä. Etenkin valtion omistamille maille pystytetään pytinkiä joskus täysin surutta ja mistään välittämättä.

Thaimaan mediassa näkyy lähes viikottain juttuja kaiken maailman valtauksista. Onpa valtion maille pystytetty kokonaisia lomakyliäkin, jotka ovat saaneet toimia vuosikausia kenenkään niitä yhtään häiritsemättä, kunnes paikalle on saapastellut joku, jota kukaan ei ole ymmärtänyt tai ennättänyt lahjoa.

Kyllähän tällaisissa maisemissa moni asustelisi aivan mielellään. Maan hankinta vain on ongelma kansallispuiston alueelta.

Nyt nämä maanvaltaukset ovat johtaneet neljän ihmisen pidättämiseen Cherng Talayssa, kerrottiin Phuketin tiedotuksesta vastaavasta PR Phuketista perjantaina 11.11.

“Phuketin provinssin hallinto on kehoittanut kaikkia paikallisia viranomaisia tekemään yhteistyötä laittomien maanvaltaajien etsimiseksi ja karkottamiseksi tonteilta ja mailta, jotka eivät heille kuulu”, PR Phuketin tiedotteessa sanotaan. Tiedotteessa ei kerrota tarkemmin, ketä on pidätetty ja koska, mutta alueeksi yksilöidään Kamala Mountains National Forest Reserve Cherng Talayssa. Ilmeisesti jotkut ovat rakennelleet kaikessa hiljaisuudessa itselleen jonkinlaisia erämaamökkejä luonnonpuiston alueelle.

Ei siinä kovin suurta kaivuria kaivata, kun tonttimaa jo raivaantuu tiheikönkin keskelle.

Aluillaan taisi olla vähän isompikin rakennustyömaa, sillä paikalta takavarikoitiin pidätysten yhteydessä kaksi kaivinkonetta, viisi kymmenpyöräistä rekkaa ja yksi avolava-auto. Kaikkia pidätettyjä syytetään maan valtaamisesta kansallispuiston alueelta.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: