+358 44 986 6396
thaimaansuomalainen@gmail.com

Mekong -joen pinta nousee tasaisesti ja sekä Laosin että Thaimaan puolella jokea on alettu valmistautua joen tulvimiseen.

Heinäkuun alusta alkaen on vedenpinta Mekong -joessa noussut sellaista 10-15 senttimetrin päivävauhtia runsaista sateista johtuen. Tiistaina 19.7. veden pinta oli vielä kolmisen metriä jokitörmän alapuolella, mutta saavutti kuitenkin jo sen rajan, jossa viranomaiset alkavat tarkkailla tilannetta aiempaa valppaammin.

Nyt on tulvavaroitukset annettu jo Nakhon Phanomin kaupunkialueelle sekä Ban Phaengin, Tha Uthenin ja That Phanomin alueille. Lähinnä se tässä vaiheessa tarkoittaa vasta niiden aiemmasta käytöstä tuttujen hiekkasäkkien ja muiden tulvaesteiden esiin kaivamista.

Rajaliikenne ja -kauppa on Nakhon Phanomissa vilkasta. Laosista tullaan Thaimaan puolelle jokilaivoilla tai siltaa pitkin. Friendship Bridge III sijaitsee Nakhon Phanomissa.

Nakhon Phanomin kaupunginjohtaja Niwat Jiawiriyaboonma on ottanut käyttöön vankityövoimaa Nakhon Phanomin keskusvankilasta viemärejä puhdistamaan, jotta ne tilanteen päälle tullessa vetäisivät paremmin. Olemassaolevien pumppujen lisäksi on joen rannalle asennettu vielä neljä pumppua lisää tulvia torjumaan, mikäli vesi jatkaa nousuaan.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: